Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vauvan sukupuolen paljastusjuhlassa ammuttu ilotulite sytytti laajan maastopalon Kaliforniassa

Syntymättömän vauvan sukupuolen paljastusjuhlassa ammutut ilotulitteet ovat aiheuttaneet El Dorado -nimisen maastopalon syttymisen Kalifornian eteläosassa, pelastusviranomaiset kertovat.

Lauantaina syttynyt El Dorado on tuhonnut maastoa jo 2800 hehtaarin edestä ja pakottanut ihmisiä pakenemaan kodeistaan.

Kalifornian pelastusviranomaiset varoittivat Twitterissä, että tulipaloja "joko piittaamattomalla tai laittomalla toiminnallaan aiheuttaneet" voivat joutua taloudelliseen tai rikollisoikeudelliseen vastuuseen.

Vauvan sukupuolen paljastavia "gender reveal" -juhlia vietetään etenkin Yhdysvalloissa, ja niitä juhlitaan toisinaan pinkeillä tai sinisillä ilotulitteilla.

Yli 200 jumiin jäänyttä r etkeilijää pelastettiin metsäpalojen tieltä

Yhdysvaltojen Kaliforniassa yli 200 ihmistä pelastettiin armeijahelikoptereilla nopeasti leviävien maastopalojen tieltä, kertovat viranomaiset.

Los Angeles Timesin mukaan retkeilijät pelastettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä paikallista aikaa.

Uutistoimisto AFP kertoo, että 20 evakuoiduista on viety sairaalaan. Ainakin kaksi loukkaantui vakavasti.

Yhdysvaltain kansalliskaartin päällikön, kenraali Daniel Hokansonin Twitterissä jakamasta kuvasta näkee, kuinka ihmiset ovat pakkautuneet helikopterin sisään.

– Yksinkertaisesti poikkeuksellista, henkiä pelastavaa työtä Kalifornian kansalliskaartilta, joka kuljetti yöllä lentoteitse yli 200 ihmistä turvaan välittömästä vaarasta, Hokanson tviittasi.

Los Angeles Times kirjoittaa, että retkeilijät olivat viranomaisten mukaan jääneet loukkuun, kun palo levisi Sierran kansallispuistossa Keski-Kaliforniassa sijaitsevan San Joaquin -joen yli. Ihmiset olivat paenneet suositulle virkistysalueelle.

Viranomaisten mukaan kaksi ihmistä päätti jäädä puistoon.

Ennätyskuuma viikonloppu

Los Angeles Times kirjoittaa, että lauantai oli alueella ennätyskuuma ja sunnuntaista odotettiin vieläkin kuumempaa.

Perjantaina alkanut palo on viranomaisten levinnyt 18 400 hehtaarin alueelle. AFP kirjoittaa, että Creek Fire -nimellä kulkeva palo on yksi maastopalokauden suurimmista.

Osavaltio on kärsinyt helleaallosta ja maastopaloista, jotka ovat viime viikkoina riehuneet laajoilla alueilla. Palot ovat tuhonneet satoja rakenteita, ja kymmenet tuhannet kalifornialaiset ovat joutuneet evakuoitumana palojen tieltä.