Poliisiauto suistui tieltä takaa-ajon yhteydessä, tapaus menee valtakunnansyyttäjän toimiston selvitettäväksi

Valtakunnansyyttäjän toimisto ryhtyy selvittämään, mikä oli poliisiauton kuljettajan osuus takaa-ajon yhteydessä Uudellamaalla tapahtuneessa ulosajossa. Poliisi tavoitti myöhään lauantai-iltana rajun takaa-ajon jälkeen nuoren miehen, joka oli lähtenyt ajamaan karkuun nähtyään poliisiauton.

Takaa-ajon yhteydessä yksi mukana olleista poliisiautoista suistui tieltä. Autossa olleet poliisimiehet joutuivat sairaalahoitoon. Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti maanantaina, että toinen loukkaantuneista poliiseista on jo päässyt pois sairaalasta. Toinen on vielä hoidettavana ja poliisin mukaan kuntoutumassa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikön Kimmo Markkulan mukaan selvittelyn siirtäminen valtakunnansyyttäjän toimistolle on poliisihallinnon ohjeiden mukainen menettelytapa.

– Syyttäjä arvioi ja päättää, onko asiassa syytä toimittaa esitutkinta poliisiauton kuljettajan osalta. Mikäli syyttäjä päättää käynnistää esitutkinnan, sen toimittaa aikanaan Helsingin poliisilaitos, kertoo Markkula poliisin tiedotteessa.

Jos esitutkinta aloitetaan, syyttäjä toimii myös tutkinnanjohtajana.

Onnettomuuksia sattuu silloin tällöin

Markkula toteaa, että poliisin virka-autoilla sattuu onnettomuuksia silloin tällöin. Pelkästään Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisit ovat viimeksi kuluneiden parin vuoden aikana joutuneet liikenneonnettomuuteen ainakin kahdesti ennen lauantain ulosajoa.

– Vauriot ovat kuitenkin olleet pienempiä, Markkula kertoo.

– Tämä on riskialtista toimintaa, josta ei oikein voi kieltäytyä. Toki joissakin tilanteissa harkitaan takaa-ajosta luopumista, hän jatkaa.

Lauantaisen takaa-ajon yhteydessä tieltä suistunut poliisin partioauto vaurioitui käyttökelvottomaksi.

Kiinni otettu oli liikkeellä etsintäkuulutetun autolla

Takaa-ajossa kiinni otettu nuori mies oli liikkeellä autolla, jonka haltija rekisteritietojen perusteella on etsintäkuulutettu henkilö. Takaa-ajo käynnistyi, kun kuljettaja lähti Ykköstiellä Lohjan kohdalla pakenemaan tiellä liikkunutta poliisiautoa.

– Henkilö lähti karkuun nähdessään poliisin. Poliisi näpytteli rekisteritiedot, kertoo rikostutkintaa johtava komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista.

Poliisi on aiemmin kertonut, että mies pakeni poliiseja enimmillään 230 kilometrin tuntivauhtia. Lopulta poliisi sai auton pysäytetyksi piikkimatolla. Autoa kuljettanut 22-vuotias mies ajoi ensin vanteilla muutamia kilometrejä ja pakeni sitten autosta maastoon. Poliisi tavoitti hänet koirapartion avulla Vantaan Korsosta. Ilmeni, että hän ei ollut etsintäkuulutettu henkilö.

Kiinni otettua miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua. Tutkinta oli maanantaina vielä aivan alkuvaiheessa.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka