Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Pääministeri Sanna Marinin suosio laskenut hieman, mutta on yhä harvinaisen korkealla

Helsingin Sanomien teettämän tuoreen kannatuskyselyn mukaan suomalaisten tuki pääministeri Sanna Marinille (sd.) on laskenut hieman, vaikka onkin edelleen harvinaisen korkealla tasolla poliitikolle.

HS-gallupin mukaan Marinin toimintaan oli elokuussa tyytyväisiä 74 prosenttia vastaajista. Vielä toukokuussa osuus oli neljä prosenttiyksikköä korkeammalla. Erittäin tyytyväisiä oli elokuussa 28 prosenttia vastaajista ja melko tyytyväisiä 46 prosenttia.

Erittäin tyytyväisten osuus kutistui 11 prosenttiyksiköllä. Kyselyn toteutti Kantar TNS . Vastaajia oli 1 002.

– Ennen kuin kysely tehtiin käytiin voimakkaasti taloudellisia keskusteluja ja Marin oli paljon julkisuudessa EU-tukipaketista. On puhuttu hyvin erityyppisistä asioista, joissa erimielisyys on odotettavampaa kuin yksituumaisuus, arvioi Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela muutoksen mahdollisia syitä HS:lle.

Vastaajista yli viidesosa eli 22 prosenttia oli tyytymättömiä Mariniin. Vajaa kymmenesosa ei ollut lainkaan tyytyväisiä.