Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa todettu kymmenen uutta koronatartuntaa – kahden viime viikon tartuntojen määrä lähes sama kuin kahden edeltävän viikon aikana

Suomessa on raportoitu tänään kymmenen uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 356 tartuntaa, kun kahden edellisen viikon saldo oli 358.

Viimeisimmän viikon 195 tartuntaa ylittää yhä selvästi edeltävän viikon lukeman 161, mutta kasvu näyttää ainakin hetkellisesti hidastuneen.

Sairaalahoidossa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen sairaalahoidossa oli 16 ihmistä, joista yksi tarvitsi tehohoitoa. Eilen kerrottiin myös yhdestä uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta.

THL tiedotti tänään myös, että elokuun lopussa Kouvolan jätevedestä löydettiin koronavirusta, vaikka alueella ei tuolloin ollut todettu tartuntoja viiteen viikkoon. Tämä voi sen mukaan olla varoitusmerkki.

– Alueella voi olla tunnistamattomia tartunnan saaneita, ja virusta voi kiertää alueen väestössä, erikoistutkija Tarja Pitkänen sanoo tiedotteessa.

Varotoimia Mikkelissä ja Vaasassa

Mikkelissä on varmistettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote. Tartunnat liittyvät eilen todettuun tartuntaryppääseen.

Ryppääseen liittyviä tartuntoja on Mikkelin alueella nyt yhteensä viisi. Mahdolliselle tartunnalle altistuneissa on myös Essoten työntekijöitä.

Yksi koronavirustartunnan saaneista on ollut tartuttavana Mikkelin lukiossa. Jääkiekkoseura Mikkelin Jukurien eilisen tiedotteen mukaan kolme Jukurien U20-joukkueen jäsentä on saanut tartunnan.

Kymmeniä ihmisiä on asetettu karanteeniin.

Opiskelijoiden altistumista epäillään myös Vaasan yliopistossa. Mahdollinen altistuminen olisi tapahtunut 1. syyskuuta yliopiston tutorryhmässä.

Yliopisto on päättänyt siirtyä varotoimena kokonaan etäopetukseen. Lisäksi yliopistolla liikkumista rajoitetaan kahden viikon ajan, lukusalit ovat kiinni ja ravintoloista voi noutaa ruokaa vain mukaan.

Samana päivänä epäillään Vaasassa myös toista mahdollista altistumista. Tartunnan saanut ihminen on kaupungin tiedotteen mukaan asioinut kello 13:n aikaan paikallisessa Espresso House -kahvilassa. Tiedossa olevat altistuneet on asetettu karanteeniin.