Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan ja Valko-Venäjän rajalla koronarajoitusten vuoksi jumissa juutalaisia pyhiinvaeltajia

Parituhatta hasidijuutalaista pyhiinvaeltajaa on koronarajoitusten takia jumissa Ukrainan ja Valko-Venäjän rajalla, kertoo Ukrainan presidentin kanslia. Ukraina on myös syyttänyt Valko-Venäjää pyhiinvaeltajien pattitilanteen pahentamisesta.

– Kehotamme Valko-Venäjän viranomaisia lopettamaan ylimääräisten jännitteiden luomisen rajalla, sanottiin kanslian lausunnossa.

Valko-Venäjän väitettiin antavat pyhiinvaeltajille valheellista toivoa pääsystä Ukrainaan.

Ukrainan rajavartioston tiedottaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että pyhiinvaeltajat ovat yrittäneet maahanpääsyä eri ylikulkupaikoista.

Pyhiinvaeltajien tarkoituksena oli matkustaa Ukrainan keskiosassa sijaitsevaan Umanin kaupunkiin ja vierailla siellä rabbi Nachmanin haudalla. Vuonna 1810 kuollut Nachman on hasidijuutalaisten keskeisiä hahmoja.

Joka vuosi tuhannet pyhiinvaeltajat matkustavat haudalle juutalaisten uutenavuonna, jota tänä vuonna vietetään 18.–20. syyskuuta.

Tänä vuonna Ukraina on kuitenkin sulkenut rajansa koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi. Kun pyhiinvaeltajat yrittivät tällä viikolla saapua Ukrainaan, rajavartijat pysäyttivät heidät.

Pyhiinvaeltajat aloittivat matkansa, vaikka Ukrainan ja Israelin hallitukset pyysivät heitä jättämään matkan Umaniin tänä vuonna väliin koronan takia, kertoo BBC .