Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junaliikenne Tampereelta ja Kuopiosta kulkee jälleen, liikenne poikki nyt Savonlinnassa

Junaliikenne Tampereelta Helsinkiin on jälleen käynnistynyt. Liikenne kulkee yhtä raidetta pitkin, sillä korjaustyöt ovat yhä kesken.

Kaikki junaliikenne Tampereelta katkesi iltapäivällä hieman ennen kello neljää. Syynä tähän oli sähköratavaurio, joka johtui radalle myrskyn vuoksi kaatuneesta puusta.

Myrskyn aiheuttamalla häiriöllä on kerrannaisvaikutuksia koko Etelä-Suomen kaukojunaliikenteeseen, jossa on syytä varautua merkittäviin myöhästymisiin ja ruuhkiin, kertoo VR.

Junaliikenne käynnistyy jälleen Kuopion ja Suonenjoen välillä. Myrskyn katkaisemat sähköt on saatu palautettua radalle. Sen sijaan junaliikenne on keskeytynyt Parikkalan ja Savonlinnan välillä.

Itä-Suomessa teitä poikki

Myrsky ei ole suuremmin näkynyt tieliikenteessä torstaina, Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan. Liikennemäärät ovat olleet varsin tavanomaisia, joskin jotkut tienkäyttäjät ovat saattaneet jäädä kotioloihin myrskyä pitelemään.

Säähän liittyviä onnettomuuksia ei keskuksen mukaan ole toistaiseksi ollut muita kuin iltapäivällä sattunut tapaus, jossa Kuopiossa Jännevirran sillalla kuorma-auton päältä putosi kontti. Tämäkin on tieliikennekeskuksen mukaan nyt nostettu ja liikenne sujuu jälleen.

Itä-Suomen poliisin mukaan valtatiet 5 ja 9 ovat olleet useampaan otteeseen joko kokonaan tai osittain poikki tielle kaatuneiden puiden tai Jännevirralla tielle pudonneen kontin takia. Puita on ollut valtatiellä ainakin Kuopiossa, Leppävirralla ja Liperissä.

Lisäksi kymmeniä pienempiä teitä on ollut poikki kokonaan tai osittain kaatuneiden puiden takia.

Laivavuoroja peruttu

Myrsky on näkynyt myös merillä. Muun muassa Viking Line ja Eckerö Line ovat peruneet tänään laivavuorojaan välillä Helsinki–Tallinna.