Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukashenka uhkasi sulkea maan länsirajat

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka uhkaa sulkea maan rajat Puolaan ja Liettuaan, kertoo uutistoimisto Reuters . Samoin Ukrainan vastaisen rajan valvontaa on presidentin mukaan tarpeen tehostaa.

– Meidän on pakko vetää joukkomme kaduilta, panna puolet armeijasta valmiuteen ja sulkea rajamme länteen. Ensiksi tämä koskee Liettuaa ja Puolaa. Suureksi suruksemme olemme myös pakotettuja vahvistamaan rajaamme veljelliseen Ukrainaan, sanoi naisten foorumissa torstaina puhunut Lukashenka.

Lukashenka on pitkään väittänyt, että häntä vastaan on käynnissä länsimaiden masinoima mustamaalauskampanja.

Presidentin uhkausta ei ainakaan heti pantu toimeen, sillä Reutersin Puolassa ja Liettuassa haastattelemien virkamieslähteiden mukaan kummatkin rajat olivat edelleen auki.

YK:n ihmisoikeusneuvoston oli määrä perjantaina järjestää ylimääräinen keskustelu Valko-Venäjän kriisistä.

Euroopan unionin ulkoministerien on puolestaan määrä tavata Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja Brysselissä maanantaina. Tapaamisen jälkeen ministerit keskustelevat mahdollisista Valko-Venäjän vastaisista pakotteista.

EU on sanonut, ettei se tunnusta Valko-Venäjän elokuussa pidettyjen presidentinvaalien virallisia tuloksia,eikä se pidä Lukashenkaa enää maan presidenttinä sen jälkeen, kun tämän nykyinen kausi päättyy marraskuun alussa.

EU:ssa ollaan valmistelemassa pakotteita niitä vastaan, jotka ovat vaalivilpin takana sekä käyttäneet väkivaltaa mielenosoittajia kohtaan.