Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläinen konkaripoliitikko varoittaa Bidenin voiton seurauksista

Näkyvä venäläispoliitikko, senaattori Aleksei Pushkov on kommentoinut räväkästi Joe Bidenin mahdollista voittoa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.

Venäläismedia siteeraa Pushkovin lausuntoa, jonka mukaan Bidenin voiton myötä valtaan tulisi uusliberalistis-trotskistinen liittouma, joka suhtautuu vihamielisesti Venäjään. Pushkov varoittaa, että tämä liittouma ryhtyy tyrkyttämään omia arvojaan koko muulle maailmalle ja Venäjästä tulee ensimmäinen hyökkäyksen kohde.

Pushkov arvelee myös, että vaikka presidentti Donald Trump voittaisi vaalit, vastustajat eivät hyväksy tappiotaan.

Pushkovin Telegram-kommenteista uutisoi muun muassa uutistoimisto RIA Novosti .

Pushkov on politiikan konkari, joka johti aiemmin parlamentin alahuoneen duuman ulkoasiainvaliokuntaa. Nykyisin hän on informaatiopolitiikkaa käsittelevän komitean johtaja parlamentin liittoneuvostossa.

Pushkov on aiemminkin antanut värikkäitä lausuntoja Yhdysvaltain Venäjä-suhteesta. Hän lausahti äskettäin, että Venäjän vahvistunut rooli maailmanpolitiikassa herättää Yhdysvalloissa "hysteerisen reaktion". Lausunto liittyi syytöksiin, joiden mukaan Venäjä sekaantuu Yhdysvaltain vaaleihin.

- - -

Lähteenä myös esimerkiksi Rossijskaja Gazeta.