Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pörssirytinä jatkui Euroopan jälkeen myös Wall Streetillä

Pörssien synkistely eteni maanantaina Aasian markkinoilta Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Wall Streetin keskeiset indeksit lähtivät selvään laskuun päivän edetessä..

Teollisuusosakkeiden Dow Jones oli Suomen aikaa illansuussa 2,8 prosenttia laskussa, suuryhtiöiden S&P 500 -indeksi vaipui 2 prosenttia ja teknologiapainotteisesta Nasdaqista suli 1,25 prosenttia.

Suunta on ollut selvästi alaspäin myös Euroopassa, jossa huoli koronan toisesta aallosta ja siitä seuraavista rajoitustoimista yltyy. Helsingissä yleisindeksi heikkeni 3,2 prosenttia pistelukuun 9 900.

Koko Helsingin vaihtokärki hohti punaisena ja syviä sukelluksia tekivät muun muassa rakennusyhtiö YIT ja teräsyhtiö Outokumpu , jotka pakittivat yli seitsemän prosentin tahtia.

Tietovuoto kyykytti Deutsche Bankia

Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi laski 3,4 prosenttia, kun Britannian koronatilanteen nähtiin heikkenevän nopeasti.

Suunta oli sama myös Frankfurtin ja Pariisin pörsseissä, Madridissa ja Milanossa alamäki oli vielä jyrkempi. Euro heikkeni dollaria vastaan.

Tästä päivästä alkaen Espanjan pääkaupungissa Madridissa on voimassa pahimmille tartunta-alueille julistettuja liikkumisrajoituksia. Ne ovat voimassa kaksi viikkoa.

Sijoittajiin vaikuttaa myös kansainväliselle ICIJ-toimittajaverkostolle vuodettu materiaali epäilyttävistä tilisiirroista. Uusissa paljastuksissa saksalainen suurpankki Deutsche Bank sai lisää rapaa kylkeensä ja nyykähti yli kahdeksan prosentin laskuun.

Huonoja uutisia kertoi myös lentoyhtiö Lufthansa , joka varoitti tappioidensa olevan nyt noin 500 miljoonaa euroa kuukaudessa. Luvassa on nyt uusia irtisanomisia aiemmin kerrottujen 22 000:n lisäksi. Saksan hallitus tuli avuksi kesällä 9 miljardin euron tukipaketin muodossa.