IS: Ohisalo ennakoi sisärajavalvonnan palaavan Viron-rajalle

Ohisalo perustelee asiaa sillä, että Virossa koronaviruksen ilmaantuvuus ylittää 25 uuden tapauksen rajan 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Hallitus aikoo palauttaa sisärajavalvonnan ainakin Viron vastaiselle rajalle, uskoo sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.). Ohisalo perustelee Ilta-Sanomien mukaan asiaa sillä, että Virossa koronaviruksen ilmaantuvuus ylittää 25 uuden tapauksen rajan 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

Vapaa matkustaminen sallittaisiin kuitenkin työmatkaliikenteessä ja muussa päivittäisessä kanssakäynnissä.

– Työmatkaliikenne tässä tilanteessa jatkuisi edelleen ilman karanteenisuositusta hallituksen periaatepäätöksen mukaisesti, jos pääkaupunkiseudun ja Viron välillä ei ole suurta eroa epidemiatilanteessa, Ohisalo kertoo.

Ohisalo ennakoi, että hallitus tekee asiasta päätöksen tällä viikolla. IS:n mukaan linjaus tulisi voimaan maanantaina niin, että ensi viikosta alkaen Virosta Suomeen saapuvilta edellytettäisiin kahden viikon karanteenia. Tämä koskisi myös suomalaisia matkailijoita.

Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi maanantaina Viron yleisradioyhtiölle ennakoivansa, että Virosta ei voisi ensi maanantaista lähtien matkustaa Suomeen kuin työmatkalle päätymättä karanteeniin kohonneen ilmaantuvuusluvun vuoksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka