Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapaineesta kärsinyt Disney irtisanoo 28 000 ihmistä huvipuistoistaan

Viihdejätti Disney on ilmoittanut irtisanovansa noin 28 000 ihmistä huvipuistoistaan Yhdysvalloissa koronaviruksen vuoksi, kertovat uutiskanava CNN ja sanomalehti Guardian . Yhtiön mukaan kaksi kolmasosaa irtisanottavista on osa-aikaisia työntekijöitä.

Disney sulki huvipuistonsa maailmanlaajuisesti keväällä pandemian iskiessä, mikä teki syvän loven yhtiön tulokseen. Ensimmäisen vuosineljänneksen liikevoitot laskivat 91 prosentilla.

Sittemmin yhtiö on avannut huvipuistonsa uudelleen Kalifornian Disneylandia lukuun ottamatta, mutta kävijämäärät ovat rajoitettuja. Lausunnossa Disneyn huvipuistojaostoa johtava Josh D'Amaro osoittaa syyttävää sormea myös Kalifornian osavaltioon, jonka "haluttomuus höllentää rajoituksia" on estänyt Disneylandin avaamisen. Disneyn huvipuistot työllistävät yli 100 000 ihmistä Yhdysvalloissa.

– Vaikka päätös on vaikea, uskomme ottamiemme askelten vievän meitä kohti tehokkaampaa liiketoimintamallia sitten, kun palaamme arkeen, D'Amaro kommentoi lausunnossa.

Yhdysvalloissa on todettu tällä hetkellä lähes 7,2 miljoonaa koronatartuntaa sekä yli 205 000 virustautiin liittyvää kuolemaa. Kaliforniassa on todettu määrällisesti eniten tartuntoja maan kaikista osavaltioista.

Tilastosivu Worldometerin mukaan Kaliforniassa on todettu yli 815 000 tartuntaa ja reilut 15 700 kuolemaa. Väestöön suhteutettuna väkirikkaan osavaltion tartuntamäärät ovat kuitenkin Yhdysvaltain keskiarvon alapuolella.