Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus tiukentaa jälleen maahantulorajoituksia – Puola, Liettua ja San Marino matkustusrajoitusten piiriin

Hallitus tiukentaa jälleen maahantulorajoituksia. Puola, Liettua ja San Marino lisättiin maahantulorajoitusten piiriin, sillä niissä koronatapausten määrä on noussut yli hallituksen määrittelemän raja-arvon.

Suomessa maahantulorajoitusten raja-arvona on 25 tapausta 100 000:ta asukasta kohden kahdessa viikossa.

Euroopan tartuntatautiviraston maanantaisen tilaston mukaan Puolassa oli noin 35 ja Liettuassa noin 38 diagnosoitua uutta koronatapausta edellisten kahden viikon aikana 100 000:ta asukasta kohden.

Puolaa, Liettuaa ja San Marinoa koskevat rajoitukset tulevat voimaan ensi maanantaista alkaen. Sen jälkeen Schengen-alueen maista vain Latviasta ja Liechtensteinista voi tulla Suomeen ilman rajoituksia.

Päivittäinen liikenne Suomen, Ruotsin ja Norjan välisellä maarajalla rajayhteisöjen välillä on edelleen mahdollista. Suomessa voi käydä työssä Ruotsista ja Virosta ilman omaehtoista 14 vuorokauden karanteenia. Myöskään huvialusliikennettä EU- ja Schengen-maista Suomeen ei rajoiteta.

Näitä poikkeuksia lukuun ottamatta sisärajoilla maahantulon rajoitukset mahdollistavat vain paluuliikenteen Suomeen, kauttakulkuliikenteen, työmatkan ja muun välttämättömän syyn. Maahantulijoille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jota voi halutessaan lyhentää kahdella vapaaehtoisella koronatestillä.