Euroopan lääkevirastossa käynnistyy toinen koronarokotteen myyntilupa-arviointi – Venäjällä koronatartuntojen lisääntymistahti sivuaa jo kevään ennätyslukuja

Venäjän koronatartuntojen määrä kolkuttelee jo kevään päiväkohtaisia tartuntalukuja. AFP / LEHTIKUVA

STT

Euroopan lääkevirasto (EMA) on aloittanut nopeutetun arvioinnin saksalaisyhtiö BioNTechin ja yhdysvaltalaisen lääkeyhtiö Pfizerin kehittämästä BNT162b2-koronavirusrokotteesta, virasto kertoo tiedotteessa.

Nopeutettu arviointi mahdollistaa lupaavien rokotteiden myyntiluvan hyväksymisen normaalia nopeammalla aikataululla kansanterveydellisessä hätätilanteessa. Nopeutetussa arvioinnissa tutkimustietoja arvioidaan sitä mukaa, kun niitä valmistuu, vaikka tutkimukset jatkuvat.

EMA painotti, että rokotteen turvallisuudesta ja tehokkuudesta ei vielä voida vetää johtopäätöksiä.

BioNTech-Pfizer-rokoteaihio perustuu uuteen mRNA-teknologiaan, jossa pientä määrää viruksen geenimateriaalia käytetään immuunivasteen synnyttämiseen.

Kyseessä on AstraZeneca -yhtiön ja Oxfordin yliopiston rokoteaihion jälkeen toinen koronavirusrokote, jolle EMA on aloittanut myyntilupa-arvioinnin.

Venäjän koronatilanne vaikeutuu nopeasti

Venäjällä on rekisteröity vuorokauden aikana 11 615 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Moscow Times -lehti. Virallinen luku on vain 41 pienempi kuin toistaiseksi korkein päiväkohtainen uusien tartuntojen määrä, joka kirjattiin toukokuussa.

Tilanteen heikkenemisestä kertoo se, että Moskovassa avattiin eilen uudelleen kaksi tilapäistä koronasairaalaa.

Epidemian toinen aalto koettelee myös muita Euroopan maita. Pariisissa kaupungin kuuluisat baarit ja kahvilat suljettiin tänään ainakin kahdeksi viikoksi tartuntojen leviämisen hillitsemiseksi.

--

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka