Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranska julistaa taas terveyshätätilan – suuriin kaupunkeihin tulossa öisiä ulkonaliikkumiskieltoja

Ranskan hallitus on kertonut julistavansa uudestaan terveyshätätilan koronavirusepidemian vuoksi. Hätätila astuu voimaan lauantaina.

Televisiossa hieman hallituksen ilmoituksen jälkeen puhuneen presidentti Emmanuel Macronin mukaan Pariisissa ja kahdeksassa muussa kaupungissa otetaan käyttöön öiset ulkonaliikkumiskiellot iltayhdeksän ja aamukuuden välillä. Ne ovat voimassa neljän viikon ajan.

Macronin mukaan keväällä käytössä olleiden liikkumisrajoitusten ottaminen käyttöön uudestaan olisi kohtuutonta. Silloin ihmiset saivat poistua kodeistaan vain töihin, ostamaan ruokaa tai tunniksi päivässä urheilemaan.

Hätätilan julistaminen antaa hallitukselle laajemmat mahdollisuudet toimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi eli ottaa käyttöön esimerkiksi tiukkoja liikkumisrajoituksia. Ranska julisti terveyshätätilan myös maaliskuussa, mutta heinäkuussa sen jatkamista ei enää koettu tarpeelliseksi, koska koronavirustartuntojen määrä laski kesällä merkittävästi.

Viime aikoina koronatartuntojen määrä Ranskassa on kasvanut jyrkästi.