Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yritysvastuujärjestö Finnwatch mukaan äitiyspakkauksen vastuullisuus etenee mutta vain pienin askelin

Äitiyspakkauksen sosiaalinen vastuullisuus kehittyy, mutta hitaasti, sanoo yritysvastuujärjestö Finnwatch torstaina julkaistussa seuranta-artikkelissaan.

Järjestön tammikuussa 2019 julkaisemassa raportissa kiinnitettiin huomiota vakaviin puutteisiin työelämän oikeuksien toteutumisessa äitiyspakkauksessa olevien tuotteiden tuotantoketjuissa.

Seuranta-artikkelissa Finnwatch sanoo Kelan ryhtyneen kehittämään äitiyspakkauksen sosiaalista vastuullisuutta lisäämällä siihen liittyviä sopimusehtoja ja varaamalla itselleen mahdollisuuden tehdä tarkistuksia sen sopimuskumppaneiden tuotantoketjuihin.

– Suunta on oikea, mutta kaipaa terävöittämistä, Finnwatch sanoo artikkelissa.

Tuotantoketjujen riskianalyysin pohjalta Kela voisi järjestön mukaan myös muotoilla äitiyspakkaustuotteille sosiaaliseen vastuun vertailukriteereitä.

– Jos sosiaalisesta vastuullisuudesta saisi kilpailutuksissa lisäpisteitä, voisi se kannustaa tarjoajia kehittämään omaa vastuullisuuttaan, artikkelissa sanotaan.

Kela pitää jatkotyötä tärkeänä ja sanoo avustaneensa seuranta-artikkelin laadinnassa.

– Äitiyspakkauksen tuotteiden vastuullisuutta valvotaan jo nyt ja sitä kehitetään edelleen, sanoo Kela tiedotteessa.

Äitiyspakkaukseen valittavien tuotteiden tulee täyttää EU:n ja Suomen lainsäädännön asettamat vaatimukset. Tuotteiden vastuullisuutta seurataan Kelan mukaan myös muilla kriteereillä.

Äitiyspakkauksen tuotteita valitessa turvallisuus on ensisijainen asia. Sen lisäksi painotetaan Kelan mukaan laatua, ekologisuutta ja vastuullisuuden eri osa-alueita.

– Meille on tärkeää tehdä yhteistyötä Finnwatchin kaltaisten toimijoiden kanssa ja käydä vuoropuhelua vastuullisuudesta, sanotaan Kelan tiedotteessa.