Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona näkyy Pohjola Vakuutuksen korvatuissa vahingoissa

Pohjola Vakuutus korvasi koronapandemiaan liittyviä vahinkoja tammi-syyskuun aikana yhteensä 26 miljoonaa euroa. Korvatuista vahingoista valtaosa koostuu isojen tapahtumien keskeytysvahingoista ja matkavahingoista.

Sen sijaan erityisesti ajoneuvovahinkojen määrä väheni merkittävästi kevään aikana koronarajoitusten myötä. Myös henkivakuutusten suosio on kasvanut.

– Matkavahinkojen osuus kaikista koronaan liittyvistä vahingonkorvauksista on hieman alle kolmasosa. Korvauksia maksettiin noin 30 000 vakuutuksenottajalle, ja keskimääräinen vahinko oli noin 450 euroa, kertoo Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä tiedotteessa.

Matkavahingoissa suurin piikki oli maalis-huhtikuussa, jolloin muun muassa matkojen peruutuksia koronapandemian vuoksi tehtiin eniten. Matkavakuutuksista korvattiin myös evakuointikuluja ja ambulanssilentoja.

Lehtilän mukaan matkustusrajoitusten myötä matkavakuutusten myynti on vähentynyt merkittävästi. Monet suomalaiset matkustavat vallitsevassa tilanteessa kotimaassa, jolloin matkavakuutusturva on hyvä myös varmistaa, hän painottaa.

Isojen tapahtumien keskeytysvahingot kohdistuivat pääosin kesä-heinäkuulle, kun suurimpia festivaaleja jouduttiin peruuttamaan koronarajoitusten myötä. Pohjola Vakuutuksen mukaan yhtiö on markkinajohtaja isojen tapahtumien vakuuttajana.

Varsin poikkeuksellinen vahinkovuosi

Koronapandemialla oli myös päinvastaisia vaikutuksia vahinkokehitykseen, sillä kevään rajoitustoimet vähensivät yleisesti taloudellista toimeliaisuutta, mikä näkyi omaisuusvahingoissa.

Erityisesti ajoneuvovahingot vähenivät. Maalis-toukokuussa ajoneuvovahinkoja sattui 30 prosenttia vähemmän vuoden takaiseen verrattuna. Kesän ja syksyn aikana ajoneuvovahinkojen määrä on jo palannut vuodenajalle tyypilliseen tasoon.

– Kokonaisuutena tämä vuosi on tähän mennessä ollut varsin poikkeuksellinen vahinkovuosi, ja koronapandemian vaikutukset tulevat näkymään varmasti loppuvuonna ja pitkälle ensi vuoteen, Lehtilä arvioi.