Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähteet: Nizzan iskusta on otettu kiinni kaksi uutta ihmistä

Ranskassa poliisi on ottanut kiinni vielä kaksi ihmistä, joita halutaan kuulla Nizzan veitsi-iskusta, kertovat oikeuslähteet uutistoimisto AFP:lle. Viranomaisten hoteissa on nyt yhteensä viisi ihmistä, joiden yhteyksiä tunisialaistaustaiseen hyökkääjään tutkitaan.

Kahdesta viimeksi kiinni otetusta toinen on 25-vuotias ja toinen 63-vuotias, oikeuslähde kertoo. Heidät otettiin kiinni lauantaina.

Kolme ihmistä sai torstaina surmansa ja useita haavoittui veitsi-iskussa, joka tehtiin nizzalaisessa kirkossa varhain aamulla. Tekoa tutkitaan terroritekona.

Tunisialaistaustainen hyökkääjä haavoittui pidätyksen yhteydessä. Sairaalassa olevan hyökkääjä tila on vakava, eivätkä viranomaiset ole pystyneet kuulustelemaan häntä.

Tilanne Ranskassa jännittynyt

Ranskassa tilanne on ollut erittäin jännittynyt sen jälkeen, kun satiirilehti Charlie Hebdo julkaisi uudelleen pilakuvia profeetta Muhammadista. Tilanne on kiristynyt entisestään viime kuun jälkeen, kun vuonna 2015 toimitukseen tehtyyn iskuun liittyvä oikeudenkäynti alkoi.

Muutama viikko sitten radikalisoitunut mies surmasi historianopettaja Samuel Patyn. Opettaja surmattiin raa'asti Pariisin lähistöllä katkaisemalla hänen kaulansa. Teosta epäillään 18-vuotiasta tshetsheenimiestä, joka kuoli poliisin luoteihin.

Paty surmattiin sen jälkeen, kun hän oli näyttänyt oppilaille pilapiirroksia profeetta Muhammadista käsitellessään sananvapautta.

Lauantaina iltapäivällä Ranskassa ammuttiin ortodoksipappia. Tapaukseen liittyen otettiin lauantaina kiinni yksi ihminen, jonka syyttäjä sanoi saattavan vastata silminnäkijöiden kuvausta epäillystä tekijästä. Sunnuntaina syyttäjä kuitenkin kertoi, että kiinni otettu on vapautettu, koska osallisuudesta ei löytynyt todisteita.

Lyonissa tapahtuneen teon motiivista ei ole tietoa. Syyttäjien mukaan kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja tutkitaan, mutta tämän hetken tietojen valossa kyseessä ei ollut terroriteko.

Mielenosoituksia Ranskaa ja Macronia vastaan

Eri puolilla maailmaa on osoitettu mieltä Ranskaa ja presidentti Emmanuel Macronia vastaan sekä vaadittu ranskalaistuotteiden boikotointia sen jälkeen, kun Charlie Hebdo julkaisi uudelleen pilakuvia.

Macron on toistuvasti sanonut, ettei Ranska taivu. Lauantaina uutiskanava al-Jazeeran esittämässä haastattelussa Macron oli kuitenkin pehmentänyt äänenpainojaan.

Presidentti sanoi ymmärtävänsä, että pilakuvat voivat olla joillekin ihmisille järkytys. Hän painotti, ettei väkivalta ole koskaan oikeutettua ja että hänen mielestään vapauksia ja oikeuksia on suojeltava.