Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopassa pörssit lievässä nousussa – "Epävarmuus pitää sijoittajat kuilun reunalla"

Euroopan osakemarkkinat ovat heiluneet keskiviikkona, sillä Yhdysvaltain presidentinvaalin tulos pysyy hyvin epäselvänä. Pörssit ympäri Eurooppaa avasivat keskiviikkona lievässä laskussa, mutta Suomen aikaa puoliltapäivin monet pörssit olivat jo nousussa.

Lontoon pörssin pääindeksi FTSE 100 oli 0,3 prosenttia plussalla. Frankfurtin DAX 30 oli 0,1 prosentin nousussa, Pariisin CAC 40 oli 0,5 prosenttia plussalla.

Helsingin pörssin pääindeksi oli lievästi pakkasella.

Avatraden johtava markkina-analyytikko Naeem Aslam sanoo, että Yhdysvaltojen presidentinvaaleista on tullut sotku.

– Käytännössä painajaismainen tilanne on tullut todeksi. Nyt puhumme juridisesta taistelusta. Tämä epävarmuus pitää sijoittajat kuilun reunalla, hän sanoo.

Myös Aasiassa pörssikurssit heiluivat. Tokion pörssin Nikkei 225 -indeksi sulki 1,7 prosenttia plussalla, Shanghain Composite puolestaan kaksi prosenttia plussalla.

Yhdysvalloissa pörssit sulkeutuivat vaalipäivän kunniaksi reippaassa nousussa. Wall Streetin keskeisistä osakeindekseistä Dow Jones kohosi 2,1 prosenttia ja laajapohjaisempi S&P 500 1,8 prosenttia. Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi vahvistui 1,9 prosenttia.

Kyseessä oli toinen peräkkäinen vahva nousupäivä Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla viime viikon kurssilaskun jälkeen.