Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WHO varoittaa koronatartuntojen räjähdysmäisestä kasvusta Euroopassa

Koronatartuntojen määrä Euroopassa kasvaa Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan räjähdysmäisesti. Samalla järjestö varoittaa, että myös kuolleisuus on kasvussa.

– Räjähdysmäisestä kasvusta voidaan puhua siinä mielessä, että vain muutamassa päivässä Euroopassa voidaan nähdä miljoonan tartuntatapauksen kasvu, sanoi WHO:n Euroopan-johtaja Hans Kluge uutistoimisto AFP:lle torstaina.

Koulujen sulkemisen Kluge näki tilanteessa kuitenkin viimeisenä keinona.

– Meidän täytyy pitää koulut auki viimeiseen asti, koska meillä ei ole varaa menetettyyn covid-19-sukupolveen, Kluge painotti.

Ruotsissa useilla alueilla otettu käyttöön tiukempia paikallisia suosituksia

Ruotsissa on kirjattu viisi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta, kertoi maan kansanterveysvirasto torstaina. Ruotsissa on nyt kuollut yhteensä 6 002 koronavirustartunnan saanutta ihmistä, kun esimerkiksi Suomessa määrä on 361.

Useilla alueilla Ruotsissa on otettu viime viikkoina käyttöön tiukempia paikallisia suosituksia tartuntojen ollessa kasvussa. Esimerkiksi julkisten kulkuvälineiden käyttöä ja sisätiloissa kuten kaupoissa, kauppakeskuksissa ja museoissa käymistä on neuvottu välttämään osalla alueista. Kaiken kaikkiaan Ruotsissa on todettu sitten kevään liki 142 000 tartuntaa. Suomessa tapauksia on todettu yhteensä reilu 17 000. Tapausmäärissä täytyy huomioida se, että suurin osa on jo parantunut taudista.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kertoi torstaina eristäytyneensä varmuuden vuoksi kotiinsa toistaiseksi. Hän kertoi päättäneensä asiasta sen jälkeen, kun yksi lähipiiriin kuuluva oli ollut tekemisissä koronavirustartunnan saaneen kanssa.

Löfvenillä ei ole mitään sairastumiseen viittaavia oireita, mutta hänet testataan mahdollisimman pian.

Tanskassa erikoisrajoituksia ihmisille minkkialueella

Tanskassa on ilmoitettu erikoisrajoituksista, jotka koskevat lähes 300 000:ta ihmistä maan koillisosassa. Toimiin päädyttiin sen jälkeen, kun minkeillä on havaittu virusmutaatiota, joka on tarttunut myös ihmisiin.

– Tästä yöstä alkaen asukkaita seitsemällä Jyllannin alueella kehotetaan voimakkaasti pysymään kotiseuduilla tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, sanoi pääministeri Mette Frederiksen tiedotustilaisuudessa torstaina.

Frederiksen lisäsi, että muita ihmisiä kehotetaan välttämään aluetta ja että baarit ja ravintolat suljettaisiin.

Uutistoimisto TT:n mukaan myös Ruotsissa on havaittu koronavirusta minkeillä.

Suomen ruokavirasto puolestaan kertoi torstaina aloittavansa laajan minkkien koronatartuntoja selvittävän kartoituksen Pohjanmaan turkistarhoilla. Toistaiseksi suomalaisilla minkeillä ei ole todettu koronavirustartuntoja.