Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Jan Vapaavuori ei hae jatkokautta pormestarina

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ei asetu ehdolle ensi kevään kuntavaaleissa, kertoo Helsingin Sanomat . Tämä merkitsee sitä, ettei Vapaavuori hae jatkokautta Helsingin pormestarina.

Vapaavuori kertoo HS:n haastattelussa, että aikoo seuraavaksi tehdä jotakin muuta. Hän sanoo havahtuneensa siihen, että nykyisessä iässään 55-vuotiaana hän ei voi enää lykätä asiaa.

Twitterissä Vapaavuori kommentoi asiaa sunnuntaiaamuna sanomalla, että jatkaa ensi kesään asti sitoutuneena työtä Helsingin peräsimessä. Sen jälkeisestä ajasta hän ei vielä osaa tarkemmin sanoa.

– Mitä muuta? En todellakaan vielä tiedä, hän kirjoittaa.

HS:n jutussa Vapaavuori laskee toimineensa yhteiskunnallisissa tehtävissä kaksi kolmasosaa urastaan ja aikoo käyttää viimeisen kolmanneksen muihin asioihin. Näitä muita asioita voisivat olla ainakin yksityisellä sektorilla toimiminen, mahdollisesti myös yrittäjyys. Elinkeinoelämän etujärjestötyön hän puolestaan torjuu vaihtoehtona.

HS kysyy jutussa Vapaavuorelta, aikooko tämä vielä palata politiikkaan.

– Olen vahvasti hakeutumassa pois politiikasta enkä mitenkään ole valmistautumassa minkäänlaisiin vaaleihin. Mutta eihän koskaan elämässä pidä sanoa, että ei koskaan. Aika näyttää, Vapaavuori vastaa.

Viime kuntavaaleissa Vapaavuori sai lähes 30 000 ääntä, mikä on kuntavaalien tilastohistorian suurin henkilökohtainen äänimäärä. Ennen pormestariuttaan hän toimi Euroopan investointipankin varapääjohtajana. Lisäksi Vapaavuori on ollut muun muassa elinkeinoministeri sekä asuntoministeri ja pohjoismainen yhteistyöministeri.

Vapaavuori kertoo HS:lle tehneensä lokakuun puolivälissä päätöksen olla hakematta jatkokautta.