Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä Kaupunginteatteri, Kansallisteatteri sekä Kansallisooppera ja -baletti peruvat esityksensä kolmeksi viikoksi

Helsingissä Kaupunginteatterin, Svenska Teaternin, Kansallisteatterin sekä Kansallisoopperan ja -baletin esitykset perutaan kolmen viikon ajalta ensi maanantaista lähtien osana koronarajoitustoimia.

Tulevan viikonlopun näytännöt järjestetään teattereissa suunnitellusti. Teattereissa on yhä käytössä syksyn ajan voimassa olleet turvallisuusohjeistukset kasvomaskien käytöstä ja turvavälien pitämisestä.

Pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäisosallistujamäärä rajoitetaan 20 ihmiseen maanantaista alkaen kolmeksi viikoksi. Asiasta kerrottiin perjantaina.

Ensi-iltoja siirretään

Helsingin Kaupunginteatterin Tatu ja Patu Helsingissä -musiikkinäytelmän ensi-ilta siirtyy ensi viikolta, ja teatteri tiedottaa uudesta ensi-iltapäivästä myöhemmin.

Kaupunginteatteri kertoo olevansa yhteydessä peruttuihin esityksiin lippuja lunastaneisiin ja varanneisiin asiakkaisiin. Liput hyvitetään asiakkaille.

Myös Kansallisooppera- ja baletti sekä Svenska Teatern kertoo olevansa yhteydessä peruttuihin esityksiin liput ostaneisiin asiakkaisiin.

Kansallisteatterin esityksistä perutaan kaikkiaan 64 näytäntöä. Peruttuihin esityksiin lukeutuu kolme ensi-iltaa, joiden oli määrä olla ensi viikolla. Perutut ensi-illat ovat näytelmistä Saituri, Dosentit ja Anne F. Kansallisteatteri ilmoittaa näiden esitysten uusista aikatauluista myöhemmin.

Kansallisteatteri pyytää niitä ihmisiä, joilla oli liput varattuina tai lunastettuina peruttuihin näytäntöihin, ottamaan yhteyttä Kansallisteatterin lippumyymälään tai ryhmämyyntiin vuoden loppuun mennessä.

Myös konsertteja perutaan

Rajoitusten vuoksi myös Helsingin kaupunginorkesterin konsertteja Musiikkitalossa on peruttu, orkesteri tiedottaa. Perutut konsertit ovat 25. ja 26. marraskuuta sekä kaikki tapahtumat suomalaisen musiikin päivänä 8. joulukuuta.

Konsertti 18. joulukuuta järjestetään tilanteen niin salliessa. Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 13. joulukuuta asti.

Lunastetut konserttiliput maksetaan asiakkaille takaisin, kaupunginorkesteri kertoo. Myös 18. joulukuuta konsertin lipun voi palauttaa halutessaan.

Lisäksi Helsingissä järjestettävä jazz-festivaali We Jazz perutaan. Festivaali oli määrä järjestää 29. marraskuuta ja 5. joulukuuta välisenä aikana. Tapahtumaan ostetut ennakkoliput voi palauttaa tammikuuhun mennessä Tiketin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.

Espoo peruu kaikki yli 20 hengen yleisötapahtumat

Espoon kaupunki kertoo peruvansa kaikki yli 20 hengen kulttuuritapahtumat rajoitusten vuoksi. Perumiset koskevat kaikkia Tapiola Sinfoniettan konsertteja, sekä tapahtumia Sellosalissa, Kannusalissa, Espoon kulttuurikeskuksessa ja Lasten kulttuurikeskus Aurorassa ensi maanantain ja joulukuun 13. päivän välillä.

Kaupunki kertoo kirjastojen ja museoiden pysyvän auki aukioloaikojen mukaisesti. Niissä noudatetaan kasvomaski- ja turvavälisuosituksia.

– Ihmisten hyvinvoinnin näkökulmasta on tärkeää, ettei kaikkia kulttuuripalveluja tarvitse sulkea ja että voimme epidemiatilanteesta huolimatta pitää kirjastot ja museot edelleen auki. On kuitenkin ensisijaisen tärkeää, että ihmiset muistavat käyttää kasvomaskia sekä huolehtia riittävistä turvaväleistä vieraillessaan museoissa ja kirjastoissa, sanoo kulttuurijohtaja Susanna Tommila tiedotteessa.