Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sydneyssä mitattiin ennätyshelle yöllä

Australian Sydneyssä rikottiin maan mittaushistorian korkein yölämpötilaennätys marraskuussa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä lämpötila ei laskenut alle 25,3 asteen ja elohopea kipusi 30 asteeseen jo puoli viiteen mennessä aamulla. Päivällä kaupunki kärvisteli yli 40 asteen helteissä.

Suuressa osassa Uuden Etelä-Walesin aluetta kiellettiin tulenteko, sillä viranomaiset pelkäävät kuuman ja kuivan sään lisäävän maastopalojen riskiä. Australiassa paloi viime maastopalokaudella noin Britannian pinta-alan verran maastoa. Paloissa kuoli 33 ihmistä ja lähes kolme miljardia eläintä kuoli tai joutui pakenemaan paloja.

Viimeisin helleaalto koettiin vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun valtion tiedemiehet olivat varoittaneet ilmastonmuutoksen pahentavan maan maastopaloja, kuivuutta ja pyörremyrskyjä. Australian pääministeri Scott Morrison on vähätellyt ilmastonmuutoksen ja maastopalojen välillä olevaa yhteyttä.