Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan lakiesitys poliisin kuvaamisen rajoittamisesta kirjoitetaan uusiksi – neljä poliisia sai syytteet mustan musiikkituottajan pahoinpitelystä

Ranskassa poliisin kuvaamista rajoittava lakiesitys kirjoitetaan uusiksi, kertovat hallituspuolueen parlamentaarikot. Ranskan parlamentin alahuone ehti jo hyväksyä lakiesityksen, jolla olisi kielletty muun muassa poliisien kasvojen kuvaaminen töissä.

Vastustus lakiesitystä vastaan kiihtyi sen jälkeen, kun valvontakameranauha paljasti poliisin pahoinpidelleen Pariisissa mustan musiikkituottajan.

Lauantaina Pariisissa järjestettiin lakia vastaan protesti, joka päättyi yhteenottoihin mielenosoittajien ja poliisin välillä.

Mielenosoittajien mukaan mustaan tuottajaan kohdistuneesta pahoinpitelystä ei olisi voitu jakaa kuvamateriaalia, jos laki olisi jo voimassa.

Neljä poliisia sai aiemmin tänään syytteet musiikkituottaja Michel Zeclerin pahoinpitelystä. Kaksi heistä on kiinni otettuina, kaksi vapautettuna takuita vastaan. Kaikkien neljän rikosnimikkeet koskevat viranomaisten tarpeetonta väkivallan käyttöä.

Kolme poliiseista sai syytteet myös petoksesta, joka liittyy ilmeisesti siihen, että nämä olivat väärentäneet tapausta koskeneen poliisiraportin.

Videolle kuvattu mustan musiikkituottajan pahoinpitely on nostanut Ranskassa laajaa keskustelua rakenteellisesta rasismista sekä mustan ja arabiväestön syrjinnästä.

Poliisit seurasivat miestä ja alkoivat hakata tätä

Tapahtumat saivat alkunsa, kun studiolleen matkalla ollut tuottaja pysäytettiin toissa viikonloppuna Pariisissa, koska hän ei käyttänyt kasvomaskia ja oli haissut kannabikselle.

Tämän jälkeen kolme poliisia seurasi tuottajaa studioon ja alkoi hakata häntä.

Neljäs poliiseista taas heitti studion sisälle kyynelkaasupanoksen, mikä pakotti siellä olleet ihmiset tulemaan ulos. Myös heitä hakattiin.

Lisäksi tuottaja on kertonut, että poliisit solvasivat häntä rasistisesti teon aikana.

Tapahtumat tallentuivat studion valvontakameralle, ja materiaali julkaistiin myöhemmin Loopsider-verkkosivulla.