Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Unkarilainen europarlamentaarikko eroaa rikottuaan koronasääntöjä osallistuakseen homo-orgioihin

Unkarin konservatiivisen Fidesz-puolueen europarlamentaarikko Jozsef Szajer ilmoitti viikonloppuna yllättäen jättävänsä tehtävänsä henkilökohtaisten syiden vuoksi. Tiistaina paljastui eron todellinen syy: hän oli rikkonut Brysselissä koronaviruksen vuoksi säädettyjä tiukkoja liikkumisrajoituksia ja osallistunut homo-orgioiksi luonnehdittuihin yksityisjuhliin. Lisäksi hänen hallustaan löydettiin ekstaasia.

Szajer jäi kiinni yrittäessään paeta poliisiratsiaa sadevesiränniä pitkin. Hän sai poliisilta nuhtelut. Aluksi Szajer vetosi diplomaattiseen koskemattomuuteen, mutta EU-parlamentti tarkensi myöhemmin, että diplomaattinen koskemattomuus ei koske parlamentaarikkojen tekemisiä vapaa-ajalla.

Szajer pyysi perheeltään anteeksi henkilökohtaista epäonnistumistaan ja koronarajoitusten rikkomista.

Szajer on Unkarin pääministerin Viktor Orbanin läheinen liittolainen. Hän oli näkyvästi mukana kirjoittamassa Unkarin uutta perustuslakia, joka määrittää avioliiton miehen ja naisen väliseksi.

Näkyvä poliitikko Unkarissa

Brysseliläissyyttäjät kertoivat parinkymmenen miehen jääneen kiinni kaupungin keskustassa sijaitsevassa asunnossa järjestetyissä juhlissa. Heille kaikille mätkäistiin 250 euron sakko.

Poliisi saapui paikalle naapureiden valitettua asunnosta kuuluneesta melusta. Uutistoimisto Belgan mukaan osa osallistujista oli alasti poliisin saapuessa paikalle.

Szajerin ero Euroopan parlamentista astuu voimaan vuoden vaihteessa.

Szajer istui pitkään Unkarin parlamentissa ennen kuin hänet äänestettiin europarlamenttiin vuonna 2004. Hän on yksi Fideszin perustajista ja näkyvä hahmo Unkarin politiikassa. Hän on myös toiminut konservatiiviryhmittymä EPP:n varapuheenjohtajana.