Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikansa vankina pitämisestä epäilty äiti päästettiin vapaaksi Ruotsissa – epäillään edelleen rikoksesta

Ruotsissa poikansa vankina pitämisestä epäilty äiti on vapautettu kuulustelujen jälkeen. Syyttäjäviranomaisen mukaan naista epäillään edelleen rikoksesta.

Syyttäjän mukaan nainen on päästetty vapaaksi, sillä tämän ei uskota vaarantavan tutkintaa.

70-vuotiaan naisen epäillään pitäneen nelikymppistä poikaansa käytännössä vankina kodissaan vuosikymmeniä. Miehen sisko löysi huonokuntoisen miehen asunnosta sunnuntaina sen jälkeen, kun heidän äitinsä oli joutunut sairaalaan. Sisaren mukaan mies oli hampaaton, voipunut ja hädin tuskin puhekykyinen ja tällä oli suuria haavaumia jaloissa.

Mies vietiin Karoliiniseen yliopistosairaalaan, jossa häntä operoinut lääkäri hälytti poliisin.

Miehen äiti pidätettiin aiemmin todennäköisin syin epäiltynä laittomasta vapaudenriistosta, vakavasta ruumiinvammojen tuottamuksesta sekä vakavasta sairauden tuottamuksesta. Hän on kieltänyt syyllistyneensä rikokseen.

Sekä äitiä että poikaa on viranomaisten mukaan kuulusteltu.

"Hän on ollut eristyksissä henkisesti"

Miehen sisko on haastatteluissa sanonut yrittäneensä kertoa tilanteesta eteenpäin vuosien ajan esimerkiksi koulussa, mutta häntä ei ole uskottu. Sisaren mukaan veli olisi elänyt eristyksissä 28 vuotta, mitä poliisi ei ole vahvistanut.

– Hän ei ole ollut eristyksissä fyysisesti, kuten monet luulevat, vaan henkisesti. Se on tapahtunut asteittain, miehen sisar sanoo uutistoimisto TT:lle.

Lapsuus perheessä oli naisen mukaan vaikea. Hän kertoo äidin hallinneen veljensä elämää pitkään. Naisen mukaan äiti ja veli ovat aikuisiällä esimerkiksi saattaneet juosta häntä karkuun, jos he ovat kohdanneet kodin ulkopuolella.