Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavo Arhinmäki asetettiin vasemmistoliiton pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Helsingin vasemmistoliitto on syyspiirikokouksessaan asettanut Paavo Arhinmäen pormestariehdokkaaksi ensi vuoden kuntavaaleihin. Piirihallituksen esitykseen perustuva päätös oli yksimielinen.

Helsingin vasemmistoliitto ilmaisee tiedotteessa huolensa siitä, että julkinen keskustelu Helsingin kuntavaaleista keskittyy liikaa pormestarin valintaan.

– Kuntavaaleissa äänestetään valtuutettuja, ei pormestaria. Kaupunginvaltuusto on vaalien välillä kaupungin korkein päättävä elin ja kuntavaaleissa valittavat valtuutetut valitsevat pormestarin ja muut päätöksentekijät, tiedotteessa korostetaan.

Arhinmäki nostaa kommentissaan esiin lähiöiden palvelut, kohtuuhintaisen asumisen sekä luonnon huomioinnin rakentamisen yhteydessä.

– Suurin osa meistä helsinkiläisistä asuu lähiöissä. Lähiöiden ääni kuuluu kuitenkin liian vaimeana Helsingin päätöksenteossa. Tarvitaan lähiöpormestari, joka huolehtii lähiöiden palveluista: päiväkodeista, kouluista, kirjastoista, terveysasemista ja lähiliikuntapaikoista, Arhinmäki sanoo tiedotteessa.