Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nizzan kirkkopuukotuksesta epäillylle murhasyytteet

Nizzassa Ranskassa joukkopuukotuksesta epäiltyä 21-vuotiasta tunisialaista miestä vastaan nostetaan murhasyytteet, kertoivat terrorismin vastaisen yksikön syyttäjät maanantaina. Puukotus tapahtui viime kuussa.

Miestä ammuttiin kiinnioton yhteydessä useita kertoja, ja hän haavoittui vakavasti. Syytteet nostettiin sen jälkeen kun miehen tila oli sairaalassa kohentunut niin paljon, että häntä voitiin kuulustella.

Mies oli tullut Eurooppaan Tunisiasta syyskuussa: ensin Välimeren yli Italiaan ja sieltä Ranskaan.

Miehen epäillään viiltäneen kurkun auki 60-vuotiaalta naiselta ja 55-vuotiaalta kirkossa työskennelleeltä mieheltä. Lisäksi hänen epäillään puukottaneen brasilialaistaustaista naista. Nainen onnistui pakenemaan tekopaikalta mutta menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin.

Miehellä oli mukanaan Koraani ja hän toisti lakkaamatta lausetta Allahu Akbar (Jumala on suuri).

Opettajan tappanut tshetsheenimies haudattiin

Ranskalaisen historianopettajan Samuel Patyn tappanut nuori tshetsheenimies on haudattu Tshetsheniassa, kertoi venäläismedia maanantaina.

Miehen hautajaisiin Shalazhin kylässä Urus-Martanin piirikunnassa sunnuntaina osallistui paikallisten lähteiden mukaan parisataa ihmistä. Viranomaiset olivat sulkeneet kylän ulkopuolisilta ja paikalle oli komennettu yli 60 poliisia.

Paikallisen Telegram-lähteen mukaan naapurikylien tiet tukkeutuivat sunnuntaina täysin, koska suuri joukko ihmisiä yritti päästä hautajaisiin.

Presidentti Vladimir Putinin edustajan Dmitri Peskovin mukaan Kremlillä ei ollut etukäteistietoa hautajaisista.

– Tässä puhutaan nyt murhaajasta ja terroristista, jonka teot ovat tuomittavia, Peskov muistutti.

Tshetsheenimies tappoi Patyn, koska tämä oli näyttänyt koulussa oppilaille profeetta Muhammadia esittäviä pilakuvia esimerkkeinä ilmaisunvapaudesta. Mies sai itse surmansa poliisin luodeista pidätystilanteessa.