Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finavia irtisanoo 110, jatkaa laajoja lomautuksia – tytäryhtiö Airpron yt-neuvottelut ovat vielä kesken

Lentoasemayhtiö Finavia kertoo irtisanovansa 110 ihmistä koronakriisin yhtiölle aiheuttamien ongelmien vuoksi. Yhtiö myös jatkaa laajoja lomautuksia.

Neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin 130 työpaikkaa, mutta henkilöstön kanssa sovittujen säästöratkaisujen avulla osa työpaikoista pystyttiin säilyttämään.

– Teemme parhaamme, että työnsä menettäneille järjestyy töitä, koulutusta tai muita uusia mahdollisuuksia työelämässä. Monipuolinen ja Finavian tilanteeseen räätälöity Uutta kohti -ohjelma sisältää myös laajan koulutuspaketin täydennyskoulutuksesta tai kokonaan uudesta urasta kiinnostuneille, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Mäki tiedotteessa.

Finavia kertoo tekevänsä yhteistyötä muun muassa TE-toimistojen, Vantaan kaupungin ja yksityisten palveluntarjoajien kanssa. Työterveyshuollon tuki jaksamiseen on myös irtisanottujen käytössä.

Yhtiö kertoo säästötoimiensa olevan välttämättömiä, sillä lentoliikenteen palautuminen koronakriisistä kestää arvioiden mukaan useita vuosia. Finavian keväällä käynnistämällä säästöohjelmalla tavoitellaan 200 miljoonan euron säästöjä.

Tytäryhtiö Airpron yt-neuvottelut sen sijaan jatkuvat vielä. Neuvottelujen alkaessa arvioitiin, että Finaviasta ja Airprosta tarvitsisi irtisanoa enimmillään 480 ihmistä.

Vuonna 2019 Finavialla työskenteli 2 775 ihmistä. Yhtiön hoiviin kuuluu 21 lentoasemaa eri puolilla Suomea.