Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan oopperajuhlat peruu uutuustuotantonsa ja puolittaa ensi kesän yleisökapasiteetin

Savonlinnan oopperajuhlien yleisömäärä rajoitetaan ensi kesänä noin puoleen normaalista ja uutuustuotanto Kuningas Rogerin kaikki kolme esitystä perutaan. Rajoitusten syynä on koronaviruspandemian tilanne.

– Vaikka heinäkuuhun on vielä aikaa ja koronatilanne ehtii elää, niin kuukauden mittaisen kansainvälisen festivaalin järjestelyt vaativat päätöksiä nyt, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm oopperajuhlien tiedotteessa.

Olavinlinnan yleisökapasiteetti supistuu 2 200 katsojasta noin 1 200 katsojaan. Turvavälejä lisätään myös supistamalla kuoron ja orkesterin kokoa niissä oopperoissa, joissa se on esityksen laadun säilyttämisen kannalta mahdollista. Kuningas Rogerin osalta supistusta ei tehdä, vaan esitykset on kokonaan peruttu.

– Kuningas Rogerista tekee upean juuri sen uhkea sointi. Esiintyjäjoukon supistaminen olisi liian raskas taiteellinen kompromissi, perustelee taiteellinen johtaja Ville Matvejeff.