Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armenia ja Azerbaidzhan syyttävät toisiaan tulitauon rikkomisesta – Azerbaidzhanin mukaan tulitauon aikana on tapettu neljä sen sotilasta

Azerbaidzhanin mukaan neljä sen joukkojen jäsentä on tapettu Vuoristo-Karabahin alueella sen jälkeen, kun Azerbaidzhan ja Armenia solmivat tulitauon alueella marraskuun alussa.

Puolustusministeriön mukaan kolme sotilasta kuoli Armenian separatistien väijytyksessä 26. marraskuuta ja neljäs sai kuolettavia vammoja myöhemmin tapahtuneessa hyökkäyksessä.

Molemmat maat syyttävät toisiaan tulitauon rikkomisesta.

Armenia sanoi sunnuntaina kuuden separatistitaistelijan loukkaantuneen yhteenotossa Azerbaidzhanin joukkojen kanssa perjantaina. Armenian puolustusministeriön mukaan taisteluja käytiin lauantaina Hadrutin alueella. Azerbaidzhan on Armenian mukaan lisännyt sotilaallista läsnäoloaan alueella.

Venäjä kertoi tulitauon rikkoutumisesta

Venäjän armeija kertoi lauantaina tulitauon rikkoutumisesta. Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan sopimusta rikkonut tapaus havaittiin perjantaina Hadrutin alueella. Ministeriö on lähettänyt Venäjän joukkoja rauhoittamaan tilannetta alueelle.

Armenian armeija oli aiemmin kertonut Azerbaidzhanin hyökänneen kahteen kylään.

Azerbaidzhanin puolustusministeriö puolestaan kertoi, että toisen osapuolen provokaatioita vastaan on tehty asianmukaisia vastatoimia, mutta ministeriön mukaan tulitaukosopimusta kunnioitetaan yhä.

Tulitaukosopimusta valvovien Venäjän joukkojen edustaja vahvisti tiedot tulituksesta RIA Novostille.

Minskin ryhmän edustajat tapaavat osapuolia

Aiemmin lauantaina armenialaisjoukot kertoivat kolmen sotilaansa haavoittuneen Azerbaidzhanin joukkojen hyökkäyksessä.

Lauantaina niin kutsutun Minskin ryhmän edustajat tapasivat Azerbaidzhanin presidentin Ilham Alijevin Bakussa. Sunnuntaina ryhmän lähettiläiden, ranskalaisen Stephane Viscontin ja yhdysvaltalaisen Andrew Schoferin, on tarkoitus matkustaa Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin. Minskin ryhmä johti vuosikymmenien ajan rauhanneuvotteluita Armenian ja Azerbaidzhanin välillä, mutta ei päässyt lopputulokseen.