Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TEM teettää arvioinnin Huoltovarmuuskeskuksen toiminnasta

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) teettää arvioinnin Huoltovarmuuskeskuksen toiminnasta.

Ministeriön mukaan arviointityön tavoitteena on tuottaa kattavaan analyysiin perustuva näkemys Huoltovarmuuskeskuksen toiminnasta, johtamisesta ja toiminnan vaikuttavuudesta kansallisessa huoltovarmuusjärjestelmässä sekä esittää johtopäätöksiä ja suosituksia näiden kehittämiseksi.

Jo käynnistyneen työn on määrä valmistua ensi huhtikuun puolivälissä.

Arvioinnin toteuttaa Vaasan yliopiston johtama konsortio, jossa ovat mukana myös Laurea-ammattikorkeakoulu, Maanpuolustuskorkeakoulu ja Poliisiammattikorkeakoulu.

– Osana normaalia ohjausta ja seurantaa, työ- ja elinkeinoministeriöllä on tapana teettää aika ajoin ulkoisia arvioita hallinnonalansa organisaatioista. Huoltovarmuuskeskuksen tapauksessa arviointi palvelee myös laajemmin Suomen huoltovarmuusjärjestelmän kehittämistä, TEM:n ylijohtaja Riku Huttunen sanoo ministeriön tiedotteessa.

Huttunen toimii arviointityön ohjausryhmän puheenjohtajana.

Maskikaupoista nousi kohu

Huoltovarmuuskeskus joutui keväällä kohun keskelle tehtyään epäonnistuneita maskikauppoja hämärätaustaisten välikäsien kanssa.

Marraskuussa julkistettiin raportti koronakriisin vaikutuksista huoltovarmuusjärjestelmään. Raportti nosti esiin useita kehittämiskohteita, muun muassa sen, että yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin kesken tulee parantaa.

Raportin mukaan viranomaiset eivät ole tarpeeksi hyödyntäneet elinkeinoelämän asiantuntijuutta ja verkostoja huoltovarmuuden turvaamiseksi.

Huttusen mukaan nyt tehtävä arviointi toimii Huoltovarmuuskeskuksen kehittämisen tukena täydentäen keskuksen omaa strategiaprosessia ja marraskuussa julkaistua analyysia.