THL: tänään raportoidaan 360 uutta tartuntaa – "Sairaalahoidon tarvetta on koko Suomessa nyt paljon laajemmin kuin viime keväänä"

STM:n osastopäällikkö Tuija Kumpulainen ja lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean yksikön päällikkö Marjo-Riitta Helle (oik.) Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteisessä koronatilannekatsauksessa Helsingissä 17. joulukuuta 2020. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Markus Mattlar, STT, Juho Hämäläinen

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) piti torstaina kello 10–10.45 tilannekatsauksen. jossa käsiteltiin tautitilannetta ja arvioitin sen kehittymistä Suomessa ja kansainvälisesti. Lisäksi kuultiin katsaus koronarokotetilanteesta ja myyntilupamenettelystä.

Tilannekatsauksessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja osastopäällikkö Tuija Kumpulainen STM:stä, ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:sta sekä yksikön päällikkö Marjo-Riitta Helle lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeasta.

Suomessa raportoidaan tänään noin 360 uutta koronavirustaruntaa, Taneli Puumalainen kertoi.

STM:n Liisa-Maria Voipio-Pulkki totesi, että sairaalahoidon tarvetta on koko Suomessa nyt paljon laajemmin kuin viime keväänä. Myös tehohoidon tarve on tasaista koko maassa.

– Karanteeniin määrättiin Suomessa viime viikolla noin 12 000 ihmistä. Noin 30 prosenttia uusista koronatartunnoista todettiin ihmisillä, jotka olivat jo karanteenissa, THL:n Taneli Puumalainen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Myönteistä tilanteessa on tällä hetkellä Puumalaisen mukaan koronatapausten määrän voimakkaan kasvun tasoittuminen. Joukkoaltistumisissa on nähtävissä vähenemistä.

– Rajoitteita ei voi purkaa niin kauan kuin laajoja rokotuksia ei ole pystytty tekemään ja ennen kuin tauti taittuu rokotusten ansiosta, STM:n Tuija Kumpulainen sanoi.

Taneli Puumalainen muistutti, että jouluostoksien tekeminen ruuhkaisissa liiketiloissa ja uuden vuoden juhlinta voivat aiheuttaa lisää altistumisia. Hän toivoo kansalaisten käyttävän järkeä näissä tilanteissa.

Tuija Kumpulainen totesi, että rokotteiden Suomeen saamisen aikataulu selviää niiden myyntiluvan saamisen jälkeen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka