Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU:n tuomioistuin: Unkari rikkoi turvapaikkasääntöjä

EU:n tuomioistuin katsoo , että Unkari rikkoi unionin turvapaikkasääntöjä estämällä siirtolaisia hakemasta turvapaikkaa, siirtämällä heitä leireille ja karkottamalla heitä maasta.

Luxemburgissa toimiva tuomioistuin linjasi, että Unkari ei täyttänyt velvoitteitaan tarjota kansainvälistä suojelua. Unkari kiristi turvapaikkalainsäädäntöään vuoden 2015 turvapaikkakriisin varjolla ja perusti Serbian vastaiselle rajalle leirejä siirtolaisille.

Tuomioistuin katsoi, ettei turvapaikkakriisi ollut riittävä peruste EU-säännöistä poikkeamiselle. Unkari ei sallinut turvapaikanhakijoiden poistua leireiltä eikä suojellut lapsia eikä haavoittuvassa asemassa olevia.

Kun turvapaikkahakemukset hylättiin, siirsi poliisi joissain tapauksissa turvapaikanhakijoita tyhjälle maakaistaleelle muutaman metrin päähän Serbian vastaisesta rajasta. Tämä rikkoi EU-sääntöjä, jotka koskevat laittomasti maahan tulleiden siirtolaisten karkottamista.

EU:n tuomioistuin totesi aiemmin tänä vuonna, että siirtolaisleirit ovat EU-sääntöjen vastaisia. Unkari sulki kaksi leiriään sen jälkeen.

EU ja Unkari ovat pitkään kiistelleet turvapaikka- ja pakolaispolitiikasta. Pääministeri Viktor Orbanin hallitus on syyttänyt EU:ta yrityksistä pakottaa se ottamaan vastaan massamaahanmuuttoa.