Von der Leyen: Koronarokotukset alkavat 27. joulukuuta

Koronarokotukset voidaan aloittaa EU:ssa hyvinkin nopeasti, jos rokote saa hyväksynnän ensi viikolla. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin mukaan koronarokotukset alkavat EU-maissa ennen vuodenvaihdetta. Von der Leyen tviittasi , että rokotuksia aletaan antaa 27., 28. ja 29. joulukuuta.

Puheessaan EU-parlamentissa von der Leyen sanoi, että komissio on hankkinut rokotetta niin, että sitä riittää kaikille EU-maiden asukkaille. Lisäksi EU voi tukea kumppaneitaan ja naapureitaan.

Samasta tavoiteaikataulusta kertoi aiemmin Saksan terveysministeri Jens Spahn. Odotus on, että rokote saa hyväksynnän viikon sisällä.

Euroopan lääkevirasto EMA:n suosituksesta päättävä komitea kokoontuu keskustelemaan asiasta maanantaina 21. joulukuuta. Jos se suosittelee myyntiluvan myöntämistä, Euroopan komissio voi hyväksyä rokotteen koko EU:n alueella jo päivien sisällä.

Paineet EU:n sisällä ovat kasvaneet Pfizerin ja Biontechin rokotteen myyntiluvan myöntämiseksi sen jälkeen, kun sekä Britannia että Yhdysvallat antoivat rokotteelle luvan hätätilakäyttöön.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka