Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan pörssit rymistelivät alamäkeen – luisu näyttää jatkuvan pian myös Yhdysvalloissa

Pörssit ovat selvässä laskussa ympäri Eurooppaa, kun huoli Britannian vaikeasta koronatilanteesta, brexitin jälkeisten kauppaneuvottelujen takkuilu ja uudet matkustusrajoitukset herättävät huolta markkinoilla.

Helsingissä kurssilasku syveni iltapäivän noin 2,4 prosentin alamäeksi ja yleisindeksi liikkui noin 10 530 pisteessä. Koko vaihtokärki hohti punaisena, ja selvässä laskussa olivat muun muassa Finnair , Stora Enso, Nokia ja Fortum .

Euroopan suurissa maissa lasku oli vielä reippaampaa. Pariisissa CAC 40 -indeksi oli 2,6 prosenttia miinuksella ja Frankfurtissa DAX-indeksi heikkeni 2,7 prosenttia. Lontoon FTSE 100 -indeksi laski kahden prosentin tahtia, ja punta oli 2,3 prosentin laskussa dollaria vastaan.

Aiemmin Aasiassa sekä Tokion että Honkongin pörssit päätyivät loivasti miinukselle. Kurssilaskua jarruttivat uutiset Yhdysvaltojen ja Japanin uusista elvytystoimista koronakriisin lievittämiseksi.

Yhdysvaltojen pörssifutuurit olivat ennen markkinoiden avautumista selvässä laskussa. Kovat paineet kohdistuivat erityisesti matkustamiseen ja majoitukseen liittyviin yhtiöihin.