Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: SDP Suomen suosituin puolue – vihreiden kannatus laski alimmilleen yli viiteen vuoteen

Pääministeri Sanna Marinin luotsaama SDP jatkaa Helsingin Sanomien tuoreessa mittauksessa Suomen suosituimpana puolueena 21,4 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus nousi 0,6 prosenttiyksikköä lehden aiemmasta mittauksesta.

Seuraavaksi tulevat opposition perussuomalaiset 20,6 prosentin kannatuksella ja kokoomus 16,2 prosentilla. Perussuomalaisten kannatus nousi 0,7 prosenttiyksikköä ja kokoomuksen laski 0,3 prosenttiyksikköä.

Kolmen kärjen perässä suosituimpia ovat hallituspuolueet keskusta 11,4 prosentin kannatuksella, vihreät 9,9 prosentilla, vasemmistoliitto 7,7 prosentilla ja RKP 4,3 prosentilla. Suurin kannatusmuutos nähtiin vihreillä, jonka suosio laski 1,2 prosenttiyksikköä. Helsingin Sanomien mukaan puolueen kannatus oli viimeksi alle kymmenen prosentin kesällä 2015.

Opposition kristillisdemokraatteja äänestäisi 3,8 prosenttia vastaajista ja nyt-liikettä 2,3 prosenttia.

Kantar TNS :n tekemään kyselyyn haastateltiin yli 2 600 ihmistä Manner-Suomesta. Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, vastaajista 27 prosenttia ei äänestäisi tai ei kertonut, mitä puoluetta äänestäisi. Haastattelut tehtiin 23. marraskuuta ja 18. joulukuuta välisenä aikana.

Kyselyn virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.