HS-gallup: Pääministeri Marinin hallitus nauttii yhä laajaa kansansuosiota, vaikka arvostus onkin laskenut kesästä

Valtaosa vastaajista arvioi nykyhallituksen onnistuneen tehtävissään vähintään melko hyvin. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus nauttii yhä kansansuosiota, selviää Helsingin Sanomien tuoreesta gallupista .

57 prosenttia vastaajista arvioi nykyhallituksen onnistuneen tehtävissään vähintään melko hyvin. Hallituksen arvostus on kuitenkin laskenut kesästä. Kesäkuussa lehden kyselyssä vastaava luku oli 71 prosenttia.

Kantar TNS :n toteuttamassa kyselyssä kysyttiin, minkä arvosanan vastaajat antavat hallituksen onnistumisesta tehtävässään. Lisäksi siinä arvioitiin keskeisten ministereiden onnistumista. Marinin työtä arvostetaan laajasti. Vastaajista 70 prosenttia koki, että Marin oli onnistunut erittäin tai melko hyvin. Kesällä luku oli 80 prosenttia.

Sen sijaan ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) arvostus on lehden mukaan alempana kuin koskaan. 22 prosenttia kokee ministerin onnistuneen erittäin tai melko hyvin. Vielä kesällä kolmannes vastaajista koki Haaviston onnistuneen tehtävässään. Kesällä 2019 noin koki lähes puolet vastanneista.

Kyselyyn vastasi yli tuhat ihmistä. Sen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely toteutettiin 30. marraskuuta ja 10. joulukuuta välisenä aikana.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka