Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Venäläisten matkailijoiden puute katkaissee sesongin, rauhanturvaajaksi lähteminen kiinnostaa, USA:ssa pörssit laskussa

Venäläisten matkailijoiden puute katkaissee sesongin

Venäläisiä vapaa-ajan matkailijoita ei tänä vuonna odoteta saapuvan Suomeen. Näin sanoo Matkailu- ja ravintolapalvelut ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi.

Venäläisten matkailijoiden puute heikentää Lapin mukaan merkittävästi alkuvuoden kysyntää alalla. Normaalisti venäläisten saapuminen vuoden alussa on mahdollistanut matkailusesongin jatkumisen, vaikka suomalaiset ovat palanneet arkeen.

Huono koronatilanne Venäjällä on kuitenkin sulkenut rajat ja romahduttanut rajanylittäjien määrät paikoin yli 90 prosentilla.

Uutissuomalainen: Rauhanturvatehtävät kiinnostavat yhä useampaa

Sotilaallisiin kriisinhallintatehtäviin on haettu tänä vuonna viime vuotta innokkaammin. Marraskuun loppuun mennessä halukkuutensa oli ilmaissut jo lähes 2 200 reserviläistä, kun koko viime vuonna hakijoita oli noin 2 000, kertoo Uutissuomalainen.

Edellisen kerran hakijoiden määrä nousi yli 2 000:n vuonna 2009.

Puolustusvoimat ja Rauhanturvaajaliitto uskovat, että hakijamäärän kasvuun ovat vaikuttaneet palkkauksen parantuminen, heikentynyt työllisyystilanne Suomessa ja rekrytoinnin tehostaminen.

Eniten kriisinhallinnan tehtäviä on tarjolla henkilöille, joilla on sotilaskoulutustausta.

Yhdysvalloissa pörssit sulkeutuivat laskussa senaatin torpattua koronatukimaksujen nostamisen

Yhdysvalloissa pörssit sulkeutuivat tiistaina laskussa senaatin torpattua väistyvän presidentin Donald Trumpin ja edustajainhuoneen aikeet nostaa kansalaisille maksettavia koronatukimaksuja. Tavoitteena oli nosto 2 000 dollariin aiemmin sovitusta 600 dollarista.

New Yorkin arvopaperimarkkinoilla sekä teollisuuspainotteinen Dow Jones -indeksi että laajapohjaisempi S&P 500 olivat pörssien sulkeutuessa 0,2 prosenttia miinuksella.

Teknologiaindeksi Nasdaq puolestaan sulkeutui 0,4 prosentin laskussa.

Lentokonevalmistaja Boeingin osakkeiden arvo nousi hieman, kun lentoturmien vuoksi lentokiellossa ollut 737 Max -konemalli palasi tiistaina reittiliikenteeseen Yhdysvalloissa. (Lähde: AFP)

Biden: Trumpin hallinto ei saa pidettyä koronarokotuksia aikataulussa

Yhdysvalloissa maan tuleva presidentti Joe Biden on suominut edeltäjänsä Donald Trumpin hallintoa koronavirusrokotusten aikataulusta lipsumisessa, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Bidenin mukaan Trumpin hallinto oli ennakoinut, että joulukuun loppuun mennessä rokotteen saisi jopa 20 miljoonaa amerikkalaista. Tähän mennessä rokotteen ensimmäisen annoksen on kuitenkin saanut vasta reilut kaksi miljoonaa ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP.

Biden vannoo virkavalansa 20. tammikuuta. Virkakautensa ensimmäisen sadan päivän aikana Biden aikoo saada liikkeelle 100 miljoonaa annosta rokotteita. Määrä riittää 50 miljoonan ihmisen rokottamiseen. Yhdysvaltojen väkiluku on noin 330 miljoonaa.

Yhdysvalloissa löydetty ensimmäinen koronaviruksen uuden brittimuunnoksen tartunta

Yhdysvalloissa on löydetty ensimmäinen uuden, Britanniassa havaitun koronavirusmuunnoksen tartunta. Coloradon osavaltion kuvernööri Jared Polis ilmoitti Twitterissä osavaltion alueelta löydetystä tartunnasta.

Tartunnan saanut ihminen ei ollut tiettävästi matkustellut, osavaltio kertoo tiedotteessa. Tilannetta kuitenkin seurataan läheisesti, ja viranomaiset selvittävät mahdollisia altistumisia.

Yhdysvaltalaislehti Washington Postin mukaan kyseessä olisi tiettävästi ensimmäinen maassa rekisteröity uuden tarttuvamman virusmuunnoksen tartunta. Aiemmat kaksi Pohjois-Amerikan mantereelta löydettyä tartuntaa havaittiin Kanadassa. (Lähde: AFP)

Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueella kirjattu jo yli 500 000 koronaan liittyvää kuolemaa

Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueella on kirjattu tähän mennessä jo yli 500 000 koronaan liittyvää kuolemaa, selviää uutistoimisto AFP:n virallisiin lukuihin perustuvista laskelmista.

Kyseessä on toinen alue maailmassa, jossa koronaan liittyvien kuolemien määrä on ylittänyt puolen miljoonan rajapyykin. 12 päivää aiemmin synkkä rajapyykki ylittyi Euroopassa.

Alueella on yhteensä 29 maata, joista eniten kuolemantapauksia on Brasiliassa ja Meksikossa.

Brasiliassa on määrällisesti toiseksi eniten koronakuolemia maailmassa. Maassa on kirjattu Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan yli 192 000 koronakuolemaa. (Lähde: AFP)

VG: Norjassa on saatettu heittää pois satoja koronarokoteannoksia

Norjassa on saatettu heittää turhaan roskiin satoja annoksia Pfizerin ja Biontechin koronarokotetta, kertoo norjalaislehti VG.

Rokote tulee pulloissa, joissa on jokaisessa periaatteessa viisi annosta. Yhtiöt laittavat kuitenkin mukaan myös vara-annoksia. Todellisuudessa pulloissa voi lehden mukaan olla kuudesta seitsemään annosta rokotetta.

VG:n mukaan esimerkiksi Tanska käyttää rokotuksissaan kaikki pulloista löytyvät annokset, kun taas Norjassa heitetään pullo roskiin viidennen annoksen ottamisen jälkeen.

Lehden laskujen mukaan Norjassa on saatettu heittää roskiin jopa 400–800 rokoteannosta.

Asiasta kertoi Suomessa aiemmin Iltalehti.

Kroatian tiistaisessa maanjäristyksessä kuolleiden määrä nousi seitsemään

Balkanilla Kroatiassa tapahtui tiistaina voimakas maanjäristys, jossa kuoli ainakin seitsemän ihmistä. Etsinnät jatkuivat yön pimeydessä maanjäristyksen romautettua kattoja ja kylvettyä kaduille tiiliskiviä.

Maan pääministeri Andrej Plenkovic kertoi myöhään tiistai-iltana, että yhteensä seitsemän ihmistä on löytynyt kuolleena. Hän arvioi kuolleiden määrän mahdollisesti vielä kasvavan.

Maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,4. Järistyksen keskus sijaitsi maan keskiosassa lähellä Petrinjan kaupunkia pääkaupunki Zagrebista etelään.

Järistys tuntui myös Kroatian ulkopuolella. Sloveniassa suljettiin Krskon ydinvoimala varotoimena järistyksen vuoksi. (Lähde: AFP)

Teemu Pukille kauden 11. maali, Norwichille tasapeli

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki laukoi myöhään tiistaina sarjakauden 11. maalinsa, kun hänen edustamansa Norwich kohtasi Englannin liigan mestaruussarjan kotipelissä Queens Park Rangersin.

Pukin maali syntyi rangaistuspotkusta pelin 75. minuutilla. QPR:n Bright Osayi-Samuel pääsi kuitenkin tasoittamaan noin kymmenen minuuttia myöhemmin, niin ikään rangaistuspotkumaalilla.

Peli päättyi tasan 1–1. Nousua takaisin Valioliigaan halajava Norwich johtaa sarjaa 44 pisteellään. Sarjan kakkonen, yhden ottelun vähemmän pelannut Swansea on 39 pisteessä.

Queens Park Rangersin suomalaispuolustaja Nicholas Hämäläinen pelasi Pukin tapaan täydet minuutit.

Bulls voitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella - myös pohjevammasta toipunut Markkanen pääsi kentälle

Koripallon NBA:ssa edellisessä ottelussaan pohjevamman saanut Chicago Bullsin Lauri Markkanen pääsi jälleen kentälle otteluun Washington Wizardsia vastaan. Bulls voitti keskiviikkoyönä Suomen aikaa pelatun ottelun niukasti luvuin 115–107.

Voitto oli Bullsille ensimmäinen tällä kaudella. Takana on kolme tappiota uuden päävalmentajan Billy Donovanin luotsaamana.

Markkanen oli kentällä vajaat 20 minuuttia ja teki yhdeksän pistettä. Kolmen pisteen heittoja hän yritti kahdesti onnistuen niistä toisessa. Levypalloja Markkanen otti neljä. Chicagon paras pistemies oli jälleen Zach LaVine, joka takoi 23 pistettä. Peliaikaa LaVinella oli yli 38 minuuttia.