Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valepoliisi yritti huijata puhelimessa vanhuksia Espoossa ja Lohjalla

Poliisi ei virkatehtävissä koskaan kysy pankkikorttia, pin-koodia tai tunnuksia verkkopankkiin.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii kahta äskettäin ilmennyttä tapausta, joissa valepoliisi on soittanut vanhuksille Espoossa ja Lohjalla.

Toinen tapaus sattui Espoossa, jossa epäilty henkilö soitti ikääntyneelle naiselle ja kertoi työskentelevänsä Espoon poliisissa. Soittaja oli muun muassa kysynyt naisen aiemmin tekemästä kauppareissusta. Soittaja väitti, että poliisi oli saanut kaupan kautta tietoonsa naisen tili- ja korttitietoja ja että naisen pankkitililtä olisi jo lähtenyt lähes 3 000 euroa.

Naista ohjeistettiin soittamaan puhelinnumeroon, jonka kautta hän voisi antaa pankkitunnuksensa. Naista myös kiellettiin menemästä verkkopankkiin.

Naisen epäilykset kuitenkin heräsivät ja hän otti yhteyttä poikaansa.

Poliisi tutkii tapausta virkavallan anastuksena ja petoksen yrityksenä.

Jos pankkikortti tai tunnukset joutuvat vääriin käsiin, kortti on suljettava heti

Lohjalla sattui poliisin mukaan vastaavanlainen tapaus. Vanhemmalle naiselle oli soitettu illalla, ja soittaja esittäytyi poliisiksi. Naiselle oli väitetty, että hänen tilinumeronsa oli joutunut vääriin käsiin huoltoasemalla olleen, maksukorttien salakopioinnissa käytettävän skimmauslaitteen takia.

Valepoliisi oli väittänyt, että naisen pankkitililtä olisi viety rahaa noin tuhat euroa. Myös häntä oli kielletty käyttämästä tiliään.

Tässäkään tapauksessa pankkitiedot eivät päätyneet vääriin käsiin, koska nainen muisti maksaneensa huoltoasemalla käteisellä.

Tapahtunutta tutkitaan virkavallan anastuksena.

Poliisi muistuttaa, että se ei virkatehtävissä koskaan kysy pankkikorttia, pin-koodia tai tunnuksia verkkopankkiin.

Jos epäilee pankkikortin ja tunnusten joutuneen vääriin käsiin, kortti pitää sulkea heti pankin sulkupalvelussa ja tehdä rikosrikosilmoitus.