Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saunatilan kattoterassilta kuului mekkalaa uudenvuodenyönä Tampereella – poliisi takavarikoi 7 pistoolia ja otti kiinni 12 ihmistä

Uudenvuoden juhlinnan poikkeuksellisin näytös nähtiin tänä vuonna Tampereella, kun metelin vuoksi saunaillan keskeyttänyt poliisi päätyi takavarikoimaan seitsemän luvatonta pistoolia.

Ampuma-aserikoksesta epäiltyinä otettiin kiinni 12 ihmistä, kertoi Sisä-Suomen poliisi perjantaina iltapäivällä. Osa epäillyistä oli vahvasti päihtyneitä ja käyttäytyi aggressiivisesti. Poliisi käytti kiinniotossa fyysisiä voimakeinoja, mutta asetta ei tarvittu.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisipartio kuuli metelöintiä Hatanpään valtatiellä sijaitsevan saunatilan kattoterassilta uudenvuodenaattona hieman ennen puoltayötä. Kun poliisi meni paikalle selvittämään metelin syytä, alkoivat ihmiset poistua saunatiloista.

Tämän jälkeen poliisi löysi porraskäytävästä kaksi pistoolia ja puukon. Sisätiloista ja lähialueelta löytyi vielä viisi pistoolia lisää. Poliisin mukaan kaikki aseet olivat luvattomia ja ne takavarikoitiin.

Tutkinnanjohtaja Aamulehdelle: "Yleensä liittyy rikolliseen elämäntapaan"

Poliisin mukaan tapauksesta tekee poikkeuksellisen takavarikoitujen aseiden määrä.

– Tämä kertoo yhteiskunnastamme parikin asiaa, jotka on hyvä tiedostaa. Ensinnäkin, kadulla kulkee yhä enemmän ihmisiä, jotka kuljettavat mukanaan vakavaan väkivaltaan soveltuvia välineitä, jopa ampuma-aseita. Näiden välineiden mukana kantaminen saattaa pahimmillaan johtaa jonkun kuolemaan yllättävässä tilanteessa päihteiden vaikutuksen alaisena, Sisä-Suomen poliisin päivystävä tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Laakso sanoo tiedotteessa.

Laakson mukaan tapaus kertoo myös ympäristöstä, jossa poliisi nykypäivänä toimii. Esimerkiksi Pirkanmaalla poliisi kohtaa luvattomia aseita viikoittain.

Laakso kertoi Aamulehdelle perjantaina, ettei kiinni otetuilla ollut päällään jengitunnuksia. Huumeita paikalta ei myöskään löytynyt.

– Ei tämä porukka miltään kauppareissulta ollut tulossa. Yleensä ampuma-aseita mukanaan kuljettavat liittyvät jotenkin rikolliseen elämäntapaan, Laakso kertoi lehdelle.

Tutkinnanjohtaja kertoi lehdelle, että osalla kiinniotetuista henkilöistä on aiempaa rikostaustaa, mutta ei kommentoinut asiaa tarkemmin. STT ei perjantaina tavoittanut tutkinnanjohtajaa.

Kokoontumisrajoituksia ei kaikkialla noudatettu

Vuodenvaihteen juhlinnan muut häiriöt liittyivät lähinnä kokoontumisiin, joissa ei noudatettu koronavirusrajoituksia. Lounais-Suomen poliisille ilmoitettiin useammista kymmenien nuorten järjestämistä juhlista. Illan mittaan nuorisoporukat aiheuttivat häiriötä ilotulitteilla. Myös Itä-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä nuorisoa olleen paljon koolla.

Helsingissä kokoontumisrajoituksia noudatettiin poliisin mukaan melko hyvin. Helsingin poliisi kertoi STT:lle alkuyöstä, että Kansalaistorilla järjestettiin pieni, viime tipassa ilmoitettu mielenilmaus.

Useat pelastuslaitokset kertoivat uudenvuoden sujuneen hieman tavallista rauhallisemmin. Iltakuuden ja aamukuuden välillä ensihoitoyksiköillä oli Länsi-Uudellamaalla yhteensä 93 tehtävää. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli 22 tehtävää.

Useiden pelastuslaitosten alueilla oli aattoiltana ja uudenvuodenyönä asuntopaloja. Kuopiossa yksi ihminen kuoli uudenvuodenyönä syttyneessä rakennuspalossa, kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitos.