Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan poliisi hajotti jättireivit Bretagnessa – paikalle oli saapunut juhlijoita ulkomaita myöten kiellosta huolimatta

Ranskassa poliisi keskeytti lauantaina noin 2 500 ihmisen reivit ja antoi sakot sadoille juhlijoille koronasäännösten rikkomisesta. Osa sai sakkoja myös huumausaineiden käytöstä.

Laiton tapahtuma järjestettiin kahdessa tyhjillään olleessa varastorakennuksessa Lieuronissa Bretagnen hallintoalueella lähellä Rennesin kaupunkia. Poliisi myös takavarikoi paikalta rekan, äänentoistolaitteet ja generaattorit.

Laittomat juhlat olivat alkaneet jo torstaina. Paikalle oli tullut juhlijoita eri puolilta Ranskaa ja ulkomailtakin. Poliisi lopetti juhlat aamulla, ja kymmenen jälkeen viranomaiset kertoivat tilanteen olevan poliisin hallussa.

Poliisi oli yrittänyt estää tapahtuman järjestämisen jo torstaina, mutta tapahtuman osallistujat sytyttivät yhden autoistaan tuleen ja heittelivät poliiseja pulloilla ja kivillä.

Paikallisviranomaiset vaativat tapahtumaan osallistuneita käymään koronatesteissä ja eristäytymään viikon ajaksi, Ranskassa ovat koronaviruksen vuoksi yhä voimassa tiukat rajoitukset, jotka kieltävät suurien yleisötapahtumien ja juhlien järjestämisen.

Samanlainen tilanne lähellä Barcel onaa

Vastaava ratsia tehtiin lauantaina myös Barcelonan lähellä Espanjassa, jossa kolmisensataa ihmistä oli juhlinut jo yli 40 tuntia. Mellakkapoliisi keskeytti Llinas del Vallesin kylässä järjestetyt laittomat juhlat, ja kaikki osallistujat saavat syytteet koronarajoitusten rikkomisesta.

Kaikkia kiinni jääneitä odottaa vähintään 3 000 euron sakko. Järjestäjien sakot saattavat nousta jopa 600 000 euroon.

Juhlapaikalla kuvattujen videoiden perusteella turvavälejä ei noudatettu eivätkä osallistujat pitäneet kasvomaskeja. Poliisi ei ole vahvistanut tietoja, joiden mukaan moni näihinkin reiveihin osallistuneista olisi saapunut ulkomailta.