Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Somepalvelu Parler on poistettu Googlen sovelluskaupasta – käyttäjävirta lisääntyi Trumpin Twitter-tilin sulkemisen jälkeen

Sosiaalisen median palvelu Parler on poistettu Googlen sovelluskaupasta, kertoo muun muassa Guardian . Uudet käyttäjät eivät siis pysty lataamaan sovellusta puhelimiinsa.

Google Play -sovelluskaupasta ladataan sovelluksia Android-puhelimiin.

Googlen lausunnossa sanotaan, että Parlerin sovelluksessa julkaistaan väkivaltaan yllyttävää sisältöä Yhdysvalloissa. Googlen mukaan sovelluskaupasta sulkeminen jatkuu niin kauan, kunnes sovellus korjaa ongelmansa sisällön moderoinnin kanssa, kertoo CNN .

Parler on tullut tunnetuksi oikeiston suosimana sovelluksena, jota on kuvailtu "Twitteriksi ilman sääntöjä". New York Timesin mukaan Parlerissa suunniteltiin Yhdysvalloissa keskiviikkona tapahtunutta kongressitalon valtausyritystä, jossa kuoli viisi ihmistä.

Sovellusta on käytetty myös salaliittoteorioiden levittämiseen sekä uhkauksien ja väkivaltaisten mielenosoitusten suunnitteluun.

Guardianin mukaan käyttäjävirta Parleriin lisääntyi sen jälkeen, kun Twitter kertoi sulkeneensa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin käyttäjätilin Suomen aikaa lauantaina aamuyöllä.

Apple asetti ehtoja sovellukse lle

Apple sen sijaan esitti perjantaina Parlerille vaatimuksen parantaa sen moderoinnin käytäntöjä tai muuten sovellus poistetaan Applen sovelluskaupasta. Vaatimukselle annettiin 24 tuntia aikaa, New York Times kertoo.

Applen sovelluskauppaa käytetään iPhone-puhelimiin.

Applen mukaan Parler ei poista alustaltaan sisältöä, joka kannustaa laittomaan toimintaan ja näin aiheuttaa vakavan riskin käyttäjien terveydelle ja turvallisuudelle.

Keskiviikon tapahtumien jälkeen Parlerin toimitusjohtaja John Matze kertoi New York Timesille, ettei hän koe olevansa vastuussa keskiviikon tapahtumista. Hänen mukaansa sosiaalisen median alustankaan ei pitäisi kokea olevansa vastuussa.

– Me olemme neutraali kaupungin aukio, joka vain noudattaa lakia, hän sanoi.