Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa teloitettiin ensimmäinen liittovaltion naisvanki lähes 70 vuoteen

Yhdysvalloissa on teloitettu ensimmäinen liittovaltion naisvanki lähes 70 vuoteen.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan Lisa Montgomery, 52, teloitettiin liittovaltion vankilassa Terre Hautessa Indianan osavaltiossa.

Ennen teloitusta Yhdysvaltain korkein oikeus antoi hyväksyntänsä kuolemantuomion toimeenpanolle.

Myrkkyruiskeella teloitettu Montgomery julistettiin kuolleeksi puoli kahden aikaan yöllä paikallista aikaa.

Montgomery tuomittiin kuolemaan vuonna 2007 sen jälkeen, kun hän oli vuonna 2004 tappanut kuristamalla kahdeksannella kuulla raskaana olevan naisen Missourissa ja leikannut vauvan naisen vatsasta kaapatakseen sen itselleen.

Kuolemanrangaistusta vahvasti kannattava presidentti Donald Trump hylkäsi Montgomeryn tukijoiden armahduspyynnöt.

Trumpin hallinnon aikana Yhdysvaltain liittovaltio on ryhtynyt jälleen toimeenpanemaan kuolemantuomioita 17 vuoden tauon jälkeen. Viime kesästä alkaen Terre Hautessa on teloitettu jo kymmenen kuolemaantuomittua. Montgomeryn lisäksi tällä viikolla on ollut tarkoitus teloittaa kaksi miestä. Heidän teloituksiaan on kuitenkin lykätty heidän saatuaan koronatartunnan.

Demokraattisenaattori Dick Durbin esitti maanantaina lainsäädäntöä liittovaltion teloitusten lopettamiseksi. Laki saatetaan hyväksyä sen jälkeen, kun tuleva presidentti Joe Biden astuu valtaan ensi viikolla ja demokraatit saavat enemmistön senaattiin.