Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Senaatin republikaanijohtaja McConnell on valmis vapauttamaan puolueensa edustajat puoluekurista Trumpin virkasyyteäänestyksessä

Yhdysvaltain senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell on useiden medioiden mukaan sanonut, että istuvan presidentin Donald Trumpin virkasyytekäsittely on senaatin äänestyksessä niin sanottu omantunnon kysymys. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post -lehti.

McConnellin on kerrottu näin vapauttaneen puolueensa senaattorit puoluekurista äänestyksessä.

Presidenttikautensa toisessa virkasyytteessä Trumpia syytetään kiihotuksesta kapinaan. Syyte liittyy kongressitalon mellakoihin. Trump on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka on asetettu virkasyytteeseen kahdesti.

Virkasyytteen käsittely alkanee senaatissa vasta Trumpin presidenttikauden päätyttyä.

Virkasyytteeseen asettamisen puolesta äänestettiin Yhdysvaltain edustajainhuoneessa tällä viikolla. Demokraattienemmistöisessä edustajanhuoneessa syytettä puolsi myös kymmenen republikaania.

Trumpin viraltapano edellyttää langettavaa tuomiota myös senaatin virkarikosoikeudenkäynnissä. Viraltapanoon vaaditaan, että kaksi kolmannesta senaattoreista äänestää sen puolesta. Se tarkoittaisi, että kaikkien demokraattien lisäksi ainakin 17 republikaanin pitäisi äänestää Trumpia vastaan.