Ulkoministeri Haavisto Ylelle: Navalnyin kiinniotto koettelee monien oikeustajua

Venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin kiinniotto Moskovassa koettelee monien oikeustajua, sanoo ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) Ylelle . Poliisi otti sunnuntaina Navalnyin kiinni Moskovassa Sheremetjevon lentokentällä pian sen jälkeen kun hänen Berliinistä saapunut koneensa oli laskeutunut.

– Henkilö, joka on nippa nappa selvinnyt murhayrityksestä ja erittäin vakavasta rikoksesta, että häntä tällä tavalla kohdellaan, varmasti hyvin monessa maassa koettelee oikeustajua, Haavisto sanoo Ylelle.

44-vuotias Navalnyi myrkytettiin elokuussa Siperian Tomskissa, minkä jälkeen hänet lennätettiin sairaalahoitoon Berliiniin. Navalnyi on kertonut toipuneensa myrkytyksestä lähes täysin.

Oppositiojohtaja on syyttänyt myrkytyksestä Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä, joka Navalnyin mukaan toimi presidentti Vladimir Putinin käskystä. Putin on kiistänyt Navalnyin syytökset.

Haavisto sanoo Ylellä, että olisi tärkeää, että Navalnyi pääsisi nopeasti vapaaksi ajamaan omaa asiaansa.

– Sen kiirehtiminen, että murhayritys ja siihen syylliset saataisiin edesvastuuseen, on ollut erittäin vahvana intressinä Euroopan unionilla, Haavisto sanoo.

Haaviston mukaan Suomi on illan mittaan antanut tukensa sille, että asiassa saataisiin aikaan yhteinen EU:n kannanotto. Tämä vie kuitenkin aikaa, kun EU-maita on 27. Haavisto kertoi valmisteilla olevasta kannanotosta myös MTV:n uutisille.

Haavisto kommentoi Navalnyin tilannetta myös Twitter -tilillään englanniksi. Haavisto sanoi seuraavansa uutisia Navalnyin tilanteesta huolestuneena ja totesi, että myrkytys sekä Navalnyin henkeen kohdistunut uhka pitäisi tutkia asianmukaisella tavalla.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka