HS-gallup: Perussuomalaiset noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi

Perussuomalaisten kannatus nousi 0,4 prosenttiyksikköä lehden aiemmasta gallupista. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Oppositiopuolue perussuomalaiset on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi Helsingin Sanomien tuoreessa kannatusmittauksessa 21 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus nousi 0,4 prosenttiyksikköä lehden aiemmasta gallupista.

Seuraavaksi suosituin on pääministeripuolue SDP 20,8 prosentin kannatuksella. Sen kannatus laski 0,6 prosenttiyksikköä aiemmasta mittauksesta.

Kolmanneksi suosituin on oppositiossa istuva kokoomus 16,2 prosentin kannatuksella. Seuraavana ovat hallituksessa istuva keskusta 10,8 prosentin kannatuksella ja vihreät 10,6 prosentin suosiolla.

Kuudenneksi suosituin oli hallituspuolue vasemmistoliitto, jota äänestäisi 7,7 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi suosituin oli niin ikään hallituksessa istuva RKP 4,3 prosentin kannatuksella.

Kristillisdemokraatteja äänestäisi 3,7 prosenttia vastaajista ja nyt-liikettä 2,4 prosenttia.

Haastateltavilta kysyttiin, minkä puoleen tai ryhmittymän ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Kantar TNS:n toteuttamaan mittaukseen osallistui yli 2 600 ihmistä. Sen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely toteutettiin puhelimitse 21.12.2020–15.2.2021 välisenä aikana.

Kaikki mittauksen muutokset ovat pieniä ja tutkimuksen virhemarginaaliin mahtuvia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka