Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seksuaalirikoksista syytetty Peter Nygård pelkää vankilassa koronaa ja valittelee valkoisista hiilihydraateista

Seksuaalirikoksista syytetty suomalaiskanadalainen miljonääri Peter Nygård haluaa päästä vapaaksi takuita vastaan ja kertoo pelkäävänsä, että saa vankilassa ollessaan koronatartunnan.

Hän valitti lausunnossa vankilassa saamansa unen ja ruuan riittämättömyyttä. Nygårdin omasta mielestä riittämätön ravinto ja uni vievät hänen keholtaan voimia taistella koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan, jos hän sattuisi tartunnan saamaan.

Nygård valitti antamassaan lausunnossa sitä, miten valtaosa vankilassa tarjotusta ruuasta sisältää valkoista sokeria ja valkoisia hiilihydraatteja, joita hän ei ole syönyt vuosikymmeneen.

– Tulen joka päivä heikommaksi. Olen menettänyt painoa; minulla on vaikeuksia hengittää, hän sanoi.

Hänen lakimiehensä Jay Prober kuvaili winnipegiläistuomioistuimelle asiakastaan hauraaksi ja arvioi, että Nygårdin pitäminen vankilassa koronapandemian aikana on julmaa ja vertasi sitä kuolemantuomioon.

Muotialalla miljoonaomaisuuden kerännyt Nygård pidätettiin joulukuun puolivälin tienoilla Kanadan Winnipegissä. Häntä uhkaa luovutus Yhdysvaltoihin. USA syyttää 79-vuotiasta Nygårdia muun muassa alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ja kiristyksestä.

Rikosten väitetään tapahtuneen vuosien 1990 ja 2020 välillä.

Nygårdin puolesta todistamassa entinen kollega ja Helvetin enkeli

Kaksipäiväinen takuukuuleminen oli määrä järjestää jo tammikuun alussa, mutta tuomari antoi syyttäjälle lisäaikaa yhdysvaltalaissyytteiden ja puolustuksen esitysten läpikäymiseen.

Istunnon ensimmäisenä päivänä tiistaina tuomioistuin kuuli Nygårdin yrityksen entistä johtajaa, joka tarjoutui toimimaan takaajana sille, ettei miljonääri yrittäisi paeta.

Myös entisen Helvetin enkelien jäsenen oli määrä todistaa Nygårdin puolesta kuulemisessa.

Kanadan oikeusministeriön asianajajat sanoivat vastustavansa Nygårdin vapauttamista takuita vastaan. Heidän mukaansa miljonääri on aiemmin jättänyt ilmestymättä oikeuden eteen ja hänellä uskotaan olevan myös rahkeet paeta.

Nygårdia vastaan on aiemmin nostettu Yhdysvalloissa ryhmäkanne, jossa 57 naista syyttää Nygårdia seksuaalirikoksista. Kanteen käsittely keskeytyi elokuussa. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan kanteen keskeytyksellä haluttiin varmistaa, ettei sen eteneminen häiritse liittovaltion poliisin FBI:n keskeneräistä rikostutkintaa.

Myös Nygårdin kaksi biologista poikaa ovat syyttäneet isäänsä hyväksikäytöstä. Pojat ovat kertoneet Nygårdin käskeneen seksityöläistä olemaan teini-ikäisten poikiensa kanssa yhdynnässä vuosina 2004 ja 2018.

Suomalaissyntyistä Nygårdia ei ole koskaan tuomittu seksuaalirikoksista. Hän on kiistänyt häntä vastaan esitetyt syytökset.