Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin kolme ihmistä kuoli Madridin keskustaa ravistelleessa räjähdyksessä – syyksi kerrottiin kaasuräjähdys

Madridin keskustassa sijaitsevassa rakennuksessa tapahtui keskiviikkona iltapäivällä voimakas räjähdys, joka tuhosi useita kerrostalon kerroksia. Asiasta ensimmäisenä uutisoineiden espanjalaismedioiden joukossa olivat yleisradioyhtiö RTVE ja El Pais -sanomalehti.

Iltaa lähestyttäessä pelastusviranomaisten arvioivat kolmen ihmisen kuolleen. Lisäksi 11 ihmistä oli loukkaantunut.

– Rakennuksessa näyttää tapahtuneen kaasuräjähdys, kertoi Madridin pormestari Jose Luis Martinez-Almeida toimittajille paikan päällä AFP:n mukaan. Viranomaiset vahvistivat myöhemmin onnettomuuden kaasuräjähdykseksi.

El Paisin mukaan kuolleiden joukossa oli kadulla kävellyt 85-vuotias nainen sekä rakennuksen huoltotöissä auttanut 35-vuotias sähkömies.

Poliisi eristi räjähdyksen runteleman alueen, ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä lähetettiin kohteeseen. Räjähdys vaurioitti rakennuksen julkisivua ja levitti rakennuksen kappaleita ja rojua tielle. Räjähdys vaurioitti yli tusinaa kadulla ollutta autoa.

– Ääni oli todella kova, todella kova. En ole koskaan kuullut vastaavaa, kuvaili 43-vuotias kauppias Lorenzo Fomento räjähdystä AFP:lle puhelimitse.

Räjähdys tapahtui pappien asuintiloissa

Räjähdys tapahtui pappien asuintiloissa kerrostalossa. Yksi vakavasti loukkaantunut uhri oli hiljattain vihitty pappi, kertoivat kirkkolähteet AFP:lle.

Räjähdys tapahtui turistien tunteman Calle de Toledon varrella. Kyseessä on yksi Madridin keskeisistä historiallisista kaduista, ja räjähdyspaikka sijaitsee lähellä useita kaupungin nähtävyyksiä.

Räjähdyksen naapurissa sijaitsee vanhusten hoivakoti, mutta kukaan laitoksen asukkaista ei loukkaantunut. Naapurissa oli myös koulu, jossa oppilaat ja henkilökunta selvisivät säikähdyksellä. Lapset olivat sisällä oppitunneillaan kun räjähdyksen roju satoi koulun pihalle.

Madridin koulut olivat juuri avautuneet maassa poikkeuksellisten lumisateiden aiheuttaman sulun jäljiltä. Suuremman onnettomuuden ainekset olivat olemassa, pormestari arvioi.

– Tämä olisi voinut olla massiivinen tragedia, pormestari sanoi.

Espanjan televisiossa ja sosiaalisessa mediassa levinneissä videoissa näkyy räjähdyksen jäljiltä kaupungin taivaalle noussut savupatsas.

- - -

Lähteenä myös AFP.