Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä ilmoitettu tälle päivälle lukuisia Navalnyihin liittyviä mielenosoituksia

Helsingissä poliisi on saanut tälle päivälle ilmoituksen peräti 16 mielenosoituksesta. Poliisi ilmoitti Twitterissä, että mielenosoitukset liittyvät Venäjällä tehtyyn oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinniottoon.

Ylikomisario Seppo Kujala kertoi STT:lle, että poliisi on neuvotellut mielenilmausten järjestäjien kanssa ja sopinut tapahtumien järjestämisestä niin, että ne noudettavat kokoontumisrajoituksia.

Kujalan mukaan ensimmäiset mielenilmaukset olivat alkaneet aamupäivän puolella.

Mielenosoitukset järjestetään tänään porrastetusti kello 11:n ja 17:n välillä Tehtaankadulla ja Senaatintorilla poliisin osoittamissa paikoissa. Venäjän Suomen-suurlähetystö sijaitsee Tehtaankadulla.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaan yhdessä mielenosoituksessa saa olla nyt korona-aikana korkeintaan 10 ihmistä. Osallistujien on myös noudatettava turvavälejä.

Kujalan mukaan on melko harvinaista, että Helsingissä järjestetään muulloin kuin juhlapyhinä useita mielenosoituksia samana päivänä.