Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bidenilla ja Putinilla ensimmäinen puhelinkeskustelu

Yhdysvaltain uusi presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kävivät tiistaina ensimmäisen puhelinkeskustelun.

Presidentit sopivat siitä, että maiden neuvottelijat työskentelevät kiireisesti Uusi Start -aserajoitussopimuksen jatkoajasta, kertoo uutistoimisto AP . Vuonna 2010 allekirjoitettu sopimus on umpeutumassa 5. helmikuuta.

Valkoisen talon mukaan Biden toi keskustelun aikana esiin myös huolensa Venäjän oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin myrkytyksestä sekä poliisin toimista Navalnyin kannattajia kohtaan.

Biden oli myös vakuuttanut Yhdysvaltojen tukevan Ukrainan itsemääräämisoikeutta Venäjän aggressiivisuutta vastaan, sanoi Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki.

Kremlin mukaan Putin kertoi Bidenille kannattavansa maiden välisten suhteiden normalisointia.

Putin totesi puhelun aikana, että Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteiden normalisointi olisi molempien maiden ja koko kansainvälisen yhteisön etujen mukaista, Kreml sanoi lausunnossa.